Futsal

2023.06.25. 14:52

Élete legnehezebb döntését hozta meg Szabó Ábel

A Debreceni Egyetem csapatától négy esztendő után búcsúzó húzóember úgy érezte, új impulzusra van szüksége.

Forrás: Molnár Péter

Szabó Ábel a következő idényben már nem a DEAC szurkolóinak fog örömet szerezni a góljaival, mivel Kecskeméten folytatja a karrierjét. 

A 23 esztendős futsalos 2019-ben került együtteshez, és a folyamatos fejlődésének hála egyértelműen kulcsemberré vált.

 A center a legutóbbi szezonban a bajnokságban tizenkét találatig jutott, míg a Magyar Kupában kétszer köszönt be.

„Nem túlzás, ha azt mondom, hogy életem eddigi legnehezebb döntését hoztam meg, amikor elfogadtam a kecskemétiek ajánlatát.” – kezdte a beszélgetést Szabó Ábel. ”Úgy éreztem, hogy szükségem van az új impulzusra, mivel ki akarok szakadni a megszokott közegből, emellett tetszett az a jövőkép, amit a Kecskemét vezetői felvázoltak. A DEAC-ban eltöltött évek során idétlen tinédzserből felnőtt férfi lettem. Csak pozitív dolgok jutnak eszembe az itt eltöltött időszakról. Bizonyítási lehetőséget kaptam, amit próbáltam minél jobb játékkal meghálálni. Rengeteget léptem előre, amiért hálás vagyok, a sikereimet pedig olyan emberekkel oszthattam meg, akik fontosak nekem. Bármilyen problémám akadt, mindig volt olyan, aki segített. 

Egy családot hagyok itt, de benne van a pakliban, hogy egyszer visszatérek. A legkedvesebb emlékem talán a Veszprémmel vívott tavalyi bronzcsata, amelyet megnyertünk. 

A hazafelé vezető úton sem fogtuk fel igazán, hogy történelmet írtunk, még mindig libabőrös vagyok, ha erre gondolok. Tiszta szívemből szurkolok majd előző együttesemnek, nyilván akkor nem, amikor ellenünk játszik. Nem tudom, milyen érzés lesz ellenfélként a DESOK-ban pályára lépni. Minden bizonnyal dolgoznak majd bennem az érzelmek, és azt sem zárom ki, hogy egy örömkönnycsepp legördül az arcomon, ám ez a teljesítményemet nem fogja befolyásolni.” – hangsúlyozta a gárda honlapján a távozó játékos.

szabo-abel-futsal-deac-hajdu-bihar-debrecen-haon-sport
Forrás: Molnár Péter

Korábban az is eldőlt, hogy a válogatott kapus Krajcsi Bence szintén a hírös városi alakulathoz igazolt. 

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában