Strandröplabda

2023.06.06. 14:17

Nagy sikert aratott az I. Tóth Kinga emlékverseny

Még Romániából és Ukrajnából is érkeztek indulók.

Forrás: Nanasvolley-archív

Múlt héten szombaton és vasárnap rendezték az I. Tóth Kinga emlékversenyt a Hajdúnánás és Debrecen térségi Strandröplabda Egyesület szervezésében a Hajdúnánási Gyógyfürdőben. Tóth Kinga hosszú évekig rendszeresen és sikeresen részt vett a Hajdúnánási Strandröplabda bajnokságban. Fiatal korától kezdve igyekezett minél gyakrabban részt venni a fordulókon és meghatározó alakja volt a női mezőnynek ezért egyesületünk úgy döntött hogy az idei évtől kezdődően minden évben megrendezni az emlékversenyt – írta a nanasvolley.hu. 

Az idei versenyhétvégére összesen több mint 120 nevező regisztrált, köztük Román és Ukrán játékosok valamint magyar bajnok terem és strandröplabdázók egyaránt tiszteletüket tették a tornán. A női mezőnyben Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti győzedelmeskedett Horváth Flóra és Földi Vivien ellen. A harmadik helyet Béni Kitti és Lisztes Lili szerezte meg Péteri Vanda és Borók Orsolya előtt. Férfi hobby kategóriában a tavalyi bajnok apa-fia páros, Marczin Zsolt és Marczin Tamás ezúttal sem találtak legyőzőre annak ellenére hogy a döntőben a volt NB1-es teremröplabdázó Kerti Gábor és Fekete Áron volt az ellenfelük. A harmadik helyet Végh Dávid és Rácz Bálint szerezték meg a rutinos Bakos Zsolt és Busák István előtt. 

Férfi verseny kategóriában nemzetközi mezőny gyűlt össze ugyanis jelen volt 2 romániai csapat mellett egy ukrán játékos is, valamint a friss magyar bajnok teremröplabdázó Hubicska Patrik is indult a versenyen a sokszoros terem és strandröplabda bajnok Bagics Balázs oldalán. A torna győzelmet végül Vlad Pavliuk és Mészáros Zoltán szerezte meg az első fordulón győztes Budai Balázs és Berkes Zoltán ellen. A bronzérem Hubicska Patrik és Bagics Balázs nyakába került, míg a negyedik helyen Fazekas Balázs és F.Nagy Bence végzett. 

A vasárnapi versenynapon vegyes (verseny) kategória és vegyes (hobby) kategóriában küzdöttek a csapatok az aranyéremért. Vegyes verseny kategóriában az első forduló döntője ismétlődött meg és ismét Péteri Vanda és Budai Balázs nyerte a tornát Gégény Flóra és Remete László ellen. A harmadik helyet Simon Nelli és Korbély Dániel szerezték meg Berki Szonja és Juhász József előtt. 

A tavalyi évben új kategóriaként került bevezetésre a hobby vegyes kategória. Ezúttal már népes mezőny gyűlt össze ahol a nyíregyházi Ontkó Áron és Tanyik Hanna szerezte meg a győzelmet Sztupjár Kristóf és Fülöp Csenge ellen. A harmadik helyen Tordai Bence és Papp Bernadett végzett Arday Viktor és Takács Anna előtt. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában