Bajnoki döntő

2023.06.02. 18:56

A fővárosban lehetnek bajnokok a DEAC női futsalosai

Torma Lilla elmondta, a Debreceni Egyetem alakulatának az edzései jól sikerültek a héten, ez pedig bizakodásra adhat okot.

Torma Lilla (jobbra) | Forrás: HAON-archív

A DEAC női futsalosai vasárnap este 18 óra 30 perctől a TFSE otthonában zsinórban harmadik alkalommal nyerhetik meg az NB I-et. Quirikó Vivien csapatának az újabb aranyéremhez nyernie kell a fővárosban, ám hazai győzelem esetén folytatódik az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc. Az együttes a múlt héten 5–1-re nyert a DESOK-ban, ezzel 2–1-re módosult az összesített állás – írta a DEAC honlapja.

– Az előző meccsen főleg mentálisan kerekedtünk az ellenfelünk fölé – kezdte a beszélgetést Torma Lilla. – Fontos kiemelni, hogy a csapatból mindenki kivette a részét a diadalból. A hétvégén kiélezett összecsapásra számítok, a TFSE az életéért küzd, ebből kifolyólag valószínűleg próbálja ránk erőltetni az akaratát, de ezt nem engedhetjük meg neki.

Nyilván jobb lenne a saját csarnokunkban ünnepelni a bajnoki címet, ettől függetlenül le akarjuk zárni a párharcot. Szeptember közepén kezdődött ez a szezon, az igazat megvallva érzem már magamon a fáradtság jeleit, ezért is lenne jó, ha elkerülnénk az ötödik találkozót.

Optimistán várom az újabb ütközetet, ugyanis a héten remekül sikerült a felkészülésünk. A legutóbbi fölényes győzelmünk ellenére nem szabad lebecsülni a TFSE-t, mivel az alapszakasz óta rengeteg fejlődött. A budapesti gárda legfontosabb kulcsjátékosa Gruber Brigitta, akit valahogy ki kell kapcsolnunk – mutatott rá a magyar válogatott kapus.

A keret ezúttal sem lehet teljes, mivel Krascsenics Csilla műtét után lábadozik, mellette Üveges Katalin szereplése is kérdéses. – Katának az 5–1-es sikerünk során részlegesen elszakadt a bokaszalagja, emiatt a héten nem tudott edzeni, így minimális esély van arra, hogy pályára lép vasárnap – zárta mondandóját Torma Lilla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában