Kerékpár

2023.06.24. 17:34

Hajmeresztő kerékpáros trükkök a Nagytemplom előtt – fotókkal

A triálosoké a főszerep a hétvégén Debrecen szívében, a Kossuth téren.

A látványos program vasárnap folytatódik

Forrás: Kiss Annamarie

Óriási betonhengerek, farönkök és hasonló szokatlan tárgyak foglalják el a Nagytemplom előtti teret a hétvégén, azonban nem véletlenül kerültek oda, hiszen most zajlik a Trial-Sport Országos Bajnokság. Tavaly ősszel a Kossuth tér adott otthont a Magyar Kupának is, ezúttal viszont még nagyobb a tét a legjobb magyar kerékpárosok között.

Egyébként, akik a Piac utcán jártak az elmúlt egy-két napban, azoknak már valószínűleg feltűnt, hogy valami készülődik Debrecen szívében. Portálunknak Vígh Tamás, a rendezvény főszervezője nyilatkozott a viadalról. 

Tavaly megbizonyosodtunk arról, hogy a cívisváros főtere kiváltképpen alkalmas arra, hogy triálversenynek legyen a helyszíne. Hatalmas terület áll rendelkezésre és nyilván kifejezetten népszerű is, ez számunkra nagyon fontos volt.

 Ennek a versenynek a lebonyolítása egyébként nemcsak egy egyesület munkája volt, hanem nagy szerepet vállalt benne a város is. Rajtuk kívül a debreceni cégeknek és a Magyar Kerékpáros Szövetségnek is rendkívül hálásak vagyunk a segítségükért – fogalmazott.

Szintet léptek

A szervezők megnövelték a pályák számát a 2022-es megmérettetéshez képest. Nagyobb lett a versenytér és több elemből is áll össze, mint előző évben. A szakember elmondta, hogy több elem érkezett ide, nagyobbak lettek a pályák, hiszen egy Magyar Kupa után szintet kellett lépniük az Országos Bajnokság kapcsán.

A nevezőket több utánpótlás és felnőtt kategóriába sorolták be, a kétnapos versenyen részt vesznek a magyar válogatott tagjai. A pályákon számos különböző elemet helyeztek el, van, amelyik a nagy mérete miatt jelent kihívást, de akad olyan is, amelyik magas technikai tudást igényel.

Vígh Tamásék három nap alatt építették fel a helyszínt, azonban a szervezés már jóval hamarabb elkezdődött. – Ha valaki újoncként vág egy ilyenbe bele, akkor majdnem egy évvel a verseny előtt meg kell kezdenie az előkészületeket. Mi már ezt másodjára csináltuk végig, így szerencsére rövidebb idő is elegendő volt rá. 

Azt mondhatom, hogy a tavalyi viadallal kapcsolatban remek visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, ezért is javasolta a szövetség, hogy idén nálunk legyen az országos bajnokság. Ez nyilván nagy elismerés nekünk és szerintem egy jó lehetőség Debrecen városának

 – fogalmazott.

A főszervező elárulta, ezekkel a rendezvényekkel nem titkolt céljuk, hogy felhívják a figyelmet az extrémsportokra és minél jobban megismertessék azokat a nagyközönséggel. A tavasszal megnyílt DebEx parkot is szeretnék népszerűsíteni a város polgárainak körében. Úgy fogalmazott, ez az országos bajnokság is remek alkalom arra, hogy minél többen tudomást szerezzenek a létezéséről. A Trial-Sport Országos Bajnokság a szombati versenynapot követően vasárnap déltől folytatódik.

Bakos Attila

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában