Kézilabda

2023.06.22. 07:00

Fodor Veronika szerint díja nagy lökést ad számára a következő szezonra

A Loki ifjú beállósa nem számított rá, hogy őt választják a szezon legjobbjának, nagyon örül az elismerésnek.

Fodor Veronika örül az elismerésnek

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A DVSC Kézilabda Akadémia szakemberei ezúttal sem feledkeztek meg a legjobbakról, a 2022/23-as idény végeztével is megválasztották a különböző korosztályokban szereplő csapatok legkiválóbb játékosait; az U19-esek között Fodor Veronika érdemelte ki az elismerést.

– Őszintén szólva meglepődtem, mikor megtudtam, engem választottak. Tudtam, hogy van ilyen díj, de idő közben teljesen megfeledkeztem róla. 

Aztán szóltak, figyeljem a klub közösségi felületét, onnan értesültem én is róla, nagyon örültem az elismerésnek, nagy lökést ad majd a következő kiírásra

 – mondta el érdeklődésünkre Fodor Veronika, aki az U19-es gárda mellett az NB I/B-s együttesben is szerephez jutott, és a tapasztalatait is megosztotta.

– Óriási a különbség a kettő között, az NB I/B természetesen sokkal erősebb, ott már más kaliberű játékosok vannak, a színvonal is más. Nem megterhelő számomra, hogy több fronton is helyt kell állnom, a kettős terhelés természetes nekünk, másképp már el sem tudnám képzelni – fogalmazott a tehetséges kézis. 

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapján feltüntetett adatok szerint Veronika mindent összevetve 52 mérkőzésen szerepelt az elmúlt szezonban, és 199 gólig jutott. Kiderült, továbbra is az NB I/B-s kerettel együtt készül majd, és valószínűleg az előttünk álló bajnokságban is több gárdában kell majd helytállnia.

Tovább ösztökéli

A U19-esek legjobbjának választott ifjú beállós szerint a posztján játszani nem csupán fizikálisan, mentálisan is megterhelő, pláne, hogy nem tartja magát erőszakos kézisnek, ugyanakkor már annyira megszokta azt a szerepkört, hogy mást már el sem tudna képzelni.

Veronika a sport mellett a tanulást sem hanyagolja el, épp az első komoly megmérettetés, vagyis az érettségi közepette van, az írásbeli részét már letudta, ráadásul nagyon jó eredményekkel, jövő héten pedig következhetnek a szóbelik, utána pedig irány az edzőképzés.

Mint ismert, a Loki szabadkártyával indulhat a Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírásában. Fodor Veronika épp az egyik edzése előtt értesült a remek hírről, ami tovább ösztökéli a minél jobb teljesítményre, hiszen nem titkolt szándéka, hogy kivívja magának az NB I.-es kerettagságot.

A különböző kategóriák győztesei a DVSC Schaeffler első hazai mérkőzésén, a Hódos Imre Sportcsarnokban vehetik majd át díjukat a következő szezonban.

KSZD

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában