Karate

2023.06.24. 14:00

Európa legjobb fiatal karatékái a Hódosban

Tokaji Norbert aranyérmeket remél a mieink szereplésétől.

Formagyakorlatot mutatnak be a karatékák a debreceni Eb-n

Forrás: Kiss Annamarie

Kezdetét vette a debreceni rendezésű Utánpótlás Shinkyokushin Karate Európa-bajnokság.  A kontinens legjelentősebb karate utánpótlás versenyén több mint 500 karatéka méri össze a tudását a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Az első nap az ifjúságiaké a terep, akik formagyakorlatban (kata) és küzdelemben (kumite)is próbára teszik felkészültségüket, a vasárnap pedig juniorok és a női open kategória résztvevői lépnek tatamira. A kata egy képzelt ellenféllel való kötött technikájú küzdelem: védések, rúgások, ütések sorozata különféle állásokban, előre-hátra, oldalra mozogva.

karate-utanpotlas-europa-bajnoksag-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar-kagami-kyo-hungaria-shogun
Tokaji Norbert 
Forrás: Kiss Annamarie

Portálunknak Tokaji Norbert főszervező, a Kyo Hungaria Sportegyesület elnöke beszélt a részletekről a helyszínen. – Tavaly dőlt el, hogy az utánpótlás Eb-t Magyarország kapja. A mi klubunkat kérték fel a rendezésre, én fél éve minden nap ezzel foglalkozom – ismertette a főszervező. – A versenyen 19 ország több mint 500 kartékája vesz részt U16-os, U18-as, U20-as és felnőtt női open kategóriákban. Az első napon az ifjúsági kata és az ifjúsági kumite zajlik. Vasárnap következnek majd a juniorok, az u20-asok, és a női open kategória – utóbbinak nagy jelentősége, hogy az év végén Japánban megrendezendő világbajnokság válogató versenye. 

Négy tatamin folynak a küzdelmek, illetve a formagyakorlatok.

Kilencvenegy magyar sportoló vesz részt az Eb-n, Debrecent három egyesület – a Kyo Hungaria SE 13, a Shogun SE 14, míg a Kagami SE 6 karatékával – képviseli a két nap során – mondta el Tokaji Norbert, hozzátéve, a debreceniek az ország legeredményesebb klubjai, ezen az Eb-n is több bajnoki címet vár a mieinktől. 

 

MSZ
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában