Atlétika

2023.06.27. 19:56

Nem volt gyorsabb Ostravában Kerekes Grétáéknál

A debreceni sportolók közül Kerekes mellett Klekner Hanga és Kozák Luca is versenyzett kedden.

Kerekes Gréta

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A magyar női 4x100 méteres váltó első lett a csehországi Ostravában kedden rendezett nemzetközi atlétikai versenyen, írja az MTI.

A nemzetközi szövetség arany kategóriás viadalai közé tartozó megméretésen a Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, Takács Boglárka, Sulyán Alexa összeállítású kvartett 43.56 másodperc alatt ért célba. Ugyanebben az összeállításban a váltó 43.49 másodperces országos csúcsot futott múlt szerdán, a lengyelországi Európa Játékok keretében megrendezett csapat Európa-bajnokságon, a mostani teljesítmény minden idők második legjobb magyar eredménye.

A férfiaknál ugyanebben a számban az Illovszky Dominik, Boros Bence, Szabó Dániel, Bundschu Patrik csapat 40.19 másodperccel második lett Ostravában.

A többi magyar induló közül a rúdugró Klekner Hanga 4,24 méterrel hetedik lett, Molnár Janka 400 méter gáton 56.91-cel, Kozák Luca 100 méter gáton 12.98-cal hatodikként ért célba, míg férfi 400-on Molnár Attila 45.39-cel ötödikként zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában