Labdarúgás

2023.06.30. 09:19

Szerették volna a folytonosságot is biztosítani a szakmai stábban

A DEAC Futball Kft. ügyvezetője, Bács Bence nyilatkozott az edzőváltásról és a klub tervezett jövőjéről.

Bács Bence elmondta, szakember képző klubként is tekintenek a DEAC-ra

Forrás: deac.hu

Kedd óta új vezetőedzője van a DEAC NB III.-as labdarúgócsapatának, a délutáni tréninget már Urbin Péter, a DEAC-család oszlopos tagja vezényelte le. A klub honlapjának DEAC Futball Kft. ügyvezetője, Bács Bence nyilatkozott. 

– Ami a trénerváltást illeti, most valami mást szeretnénk kipróbálni, egy, a saját rendszerünkben képzett edzővel, akinek ez komoly szintlépést, szép feladatot jelent. A klub egyetemi mivoltából adódóan, a képzésekben, tanulásban, fejlődésben hiszünk, így magunkra nem csupán játékos, de szakember képző klubként is tekintünk. 

Teret szeretnénk adni azoknak, akik a saját rendszerünkben megértek a feladatok elvégzésére és olyan közeget kívánunk teremteni, ahol a szakemberek magas szinten hasznosíthatják a tudásukat. Mintegy inkubátorházként szeretnénk működni a játékosok számára, akik klub szakmai programja és az egyetemi háttérrel kiegészített, komplex rendszer segítségével érhetik el a legmagasabb szintű fejlődést.

Olyan labdarúgókat keresünk, akiknek a személyiségükből fakadóan nem elég az, hogy letudják az edzést a csapattal, hanem vállalnak egyéni munkát is, és keresik a saját fejlődési lehetőségeiket. Nem csupán a futballban, hanem szellemi téren is. Kifejezetten büszkék vagyunk arra, hogy a tavalyi szezon NB III.-as keretében 16 játékos végezte felsőfokú tanulmányait a Debreceni Egyetemen az élsport mellett – fogalmazott a sportvezető, majd folytatta.

Máshol nem alkalmazzák

– Peti kitűnő példája ennek a szellemiségnek, ő pár éve még nálunk játszott az NB II.-ben, de közben már edző volt az utánpótlásunkban, a felnőttcsapatban például több olyan játékos is van, akiket ő pallérozott. Itt szerezte az összes képesítését, és amikor máshonnan ajánlatot kapott, akkor is maradt, mert nálunk képzelte el a jövőjét. Az a lelkesedés, az akarás, a hozzáállás, ami rá jellemző, ami a tetteiről süt, mind nagyon fontos a klub számára. 

Mellette szerettük volna a folytonosságot is biztosítani a szakmai stábban, hiszen Spitzmüller István pályaedző és Tóth Ferenc kapusedző eddig is a gárda mellett dolgoztak, ami lényeges volt Peti számára is. Nagyon reméljük, hogy ebben a felállásban maximálisan ki tudjuk használni azt a szinergiát, amit a rendszerünk biztosít számunkra. Nem csak úgy kell gondolni erre a szisztémára, hogy felnőttcsapat-megye I-utánpótlás, hanem az egyetemi hálóra is: a SET-tel, az UNIFIT-tel, a Sporttudományi Koordinációs Intézettel (STKI). A labdarúgó–szakosztálynál a következő szezontól például egy olyan új tudományosan alátámasztott játékosfejlesztő projektbe is belekezdünk, amit tudomásom szerint máshol nem alkalmaznak. A STKI tudományos eszközparkja segítségével képesek vagyunk a játékosok döntéseivel kapcsolatos paraméterek felmérésére, köztük a helyes döntések arányának, valamint ezek meghozatalához szükséges idő gyorsaságának meghatározására.

Az adatok alapján sportspecifikus feladatokat készítettünk a játékosok számára, akik kis csoportokban fognak dolgozni, s aztán felmérjük, hogyan javul a döntési képességük, mennyire tudnak gyorsabban és jobban reagálni egy-egy szituációban. A munkánk során arra a stratégiára és elvekre koncentrálunk, amelyeket lefektettünk évekkel ezelőtt, így megvannak azok a pillérek, amelyekre támaszkodni szeretnénk az operatív feladatok elvégzése során, amiket egyre inkább finomítunk, így egyre mélyebb szinten sikerül beleépíteni az egyetemi szemléletet – nyilatkozta Bács Bence.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában