Kézilabda

2023.06.16. 13:45

Beállóst szerződtettek a DEAC kézisei

Rusznák Patrik sokat tanulhat a rutinos csapattársaitól.

Rusznák Patrik

Forrás: DEAC

Rusznák Patrik személyében fiatal beállóssal bővült a DEAC férfi kézilabdacsapatának a kerete. A 19 esztendős játékos négy év után intett búcsút a szintén a másodosztályban érdekelt Békésnek. Új szerzeményünk a szövetség adatbankja szerint az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve harminckét összecsapáson jutott szóhoz a békési gárdában, a statisztikai lapján harminckilenc lőtt gól szerepel.
– Sajnos a legutóbbi szezonban sérüléssel és betegséggel egyaránt meg kellett küzdenem – kezdte a beszélgetést a kétméteres kézilabdázó. – Nagyon szimpatikus volt, hogy a DEAC-tól mindig érdeklődtek az állapotomról. Alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát az új csapattársaimmal. Úgy tudom, hogy egy befogadó közösség tagja leszek, így nem tartok a beilleszkedéstől, egyébként is könnyen barátkozom. Bízom benne, hogy az idén elért hatodik helyet meg tudjuk ismételni, de szerintem ennél előkelőbb pozícióban is végezhetünk. Azt megígérhetem, hogy minden meccsen ki fogom adni magamból a maximumot! 

Főleg a védekezés áll közel hozzám, ám ez nem azt jelenti, hogy támadásban zavarba jönnék. A pályán kívül kenyérre lehet kenni, de a mérkőzéseken nem kegyelmezek senkinek. 

Motivál, amikor jobbnak tartott játékost kell megállítanom. Mellettem tapasztalt beállósokból áll a keret, tőlük sok dolgot elleshetek. A békési időszakom elején sokat fejlődtem, aztán jött egy stagnálás, majd a keményebb munkának hála újra előreléptem – fogalmazott Rusznák Patrik.

Az egyetemen tanul majd

Patrik a sport mellett a tanulásra ugyancsak kiemelt figyelmet fordít, ha minden jól megy, ősztől a Debreceni Egyetem hallgatója lesz. – Első helyre a gyógytornász szakot írtam, emellett sportszervezésre adtam be a jelentkezésemet. Azért ezeket választottam, mert ha egy nem várt sérülés bekövetkezne, akkor is szeretnék a sport közelében maradni – zárta mondandóját Rusznák Patrik.

A DEAC férfi kézilabdacsapatánál a rutint István Péter, Dobos Balázs és Hornyák Zoltán, míg a fiatalos lendületet Rusznák Patrik fogja képviselni a következő idényben a beállós poszton – tudatta a gárda honlapja.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában