Ökölvívás

2023.06.25. 08:24

Egy újabb lépést tehet az olimpiai kvóta felé Bernáth Attila

Bernáth Attila

Forrás: Czinege Melinda

Portálunk is tudósított róla, hogy Bernáth Attila, a DVSC Boxing 51 kg-os kiválósága győzelemmel kezdett a lengyelországi Európa Játékokon. A súlycsoportjában 20 öklöző harcol a két olimpiai repülőjegyért, Bernáth egy lépéssel már közelebb van a kvótához, hiszen a legjobb 32 között 4:1-es pontozással győzte le a rutinos izraeli David Alaverdiant. 

A hajdúsági kiválóság a meccs után így értékelt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség oldalán: „Az első menetben azt éreztem, hogy meg tudom oldani, és úgy gondolom, jól ment a boksz. A másodikban egyszer egy nagyobb ütéssel eltalált, amelyen meg is lepődtem, de igazából csak az az egy találata volt. Ezt a menetet is sikerült megoldanom, a harmadikban egy kicsit elfáradtam, de kezdésnek nagyon jó mérkőzés volt.” - nyilatkozta Bernáth Attila, akinek következő ellenfele – előreláthatólag hétfőn délután – a legjobb tizenhat között az azeri Maszud Juszifzada lesz, aki ellen bőben van törleszteni valója.

MSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában