Európa Játékok

2023.06.27. 21:58

Battai Sugárnak nem sikerült főtáblára jutnia Lengyelországban

Battai Sugár | Forrás: Magyar Vívó Szövetség-archív

Utolsóként a női kardozók léptek pástra a vívóversenyek egyéni küzdelmeiben a krakkói Tauron Arénában az Európa Játékokon – számolt be róla az MTI. Ötvenhárom fős mezőny kezdte meg az öt tusig tartó csoportmérkőzések sorát. Katona Renáta és Szűcs Luca három ellenfelét győzte le és kettőtől kapott ki, Battai Sugár és a lázasan vívó Pusztai Liza egy asszóját zárta sikeresen, emellett előbbi négy, utóbbi öt vereséget szenvedett. Így ők már nem is fértek fel a főtáblára, számukra gyorsan befejeződött a verseny.

A továbbiakban Szűcs Luca vereséget szenvedett lengyel ellenfelétől, így a legjobb 16-os mezőnybe már csak egy magyar versenyző fért be. Katona Renáta végül a negyeddöntőkig jutott és végül hetedik helyezett lett. Battai Sugár Katinka,  a DEAC sportolója a 40. pozícióban zárt a lengyelországi versenyen. A tavaly világbajnok női kardcsapat pénteken vív majd a minél jobb helyezésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában