DVSC

2023.06.26. 20:00

Baranyai Nimród: Debrecenben képzelem el a jövőmet

A saját nevelésű játékos fél éves mezőkövesdi kitérőt követően tért vissza a DVSC-hez.

Forrás: Napló-archív

Sokan felkapták a fejüket, amikor a téli átigazolási szezonban bejelentették, hogy a debreceni kötődésű Baranyai Nimród Mezőkövesden folytatja pályafutását. A rövid kaland nem teljesen úgy sült el, mint ahogyan vélhetően tervezte a Nimi becenévre hallgató futballista. A 19 éves játékos a Haonnak nyilatkozott a kövesdi szereplésről. – Hamar sikerült közös nevezőre jutnunk a sárga-kékekkel , s utólag elmondhatom, nagyon gyorsan eltelt ez a néhány hónap, amelyet náluk töltöttem. Az volt az elsődleges szempont a váltás mellett, hogy minél többet játszak, de ez annyira nem jött össze. 

Ennek ellenére örülök, hogy megismerhettem egy másik öltözőt is. Abból mindenképpen tudok profitálni, hogy új futballistákkal edzhettem és másik játékfelfogást is gyakorolhattam. Egyébként mindenki nagyon rendes volt Mezőkövesden, a vezetőedzőtől kezdve mindegyik stábtagig.

A beilleszkedéssel semmi problémám nem volt, segítőkészek voltak a társak. Igaz, az elején adódtak nehézségeim, hiszen nem sokat voltam Debrecentől távol eddig, de külön kellett költöznöm, és életvitelszerűen Mezőkövesden élni. Összegezve nem mondanám, hogy rossz szájízzel hagytam magam mögött Cseri Tamásékat, de örülök, hogy újra itt lehetek – fogalmazott a futballista. 

Maradna Debrecenben 

Mióta világ a világ, a DVSC háza táján és a szurkolók körében is kiemelt jelentősége van a debreceni nevelésű labdarúgók szerepeltetésének. Sok-sok évvel ezelőttig visszamehetünk az időben, a Lokiról mindig elmondható volt, hogy a csapat zömét a cívisvároshoz köthető futballisták alkották. Bár némileg kezd átalakulni a foci, ez a mai napig jellemző a piros-fehérekre. Elég csak többek között Varga Józsefre, Dzsudzsák Balázsra, Bódi Ádámra, Ferenczi Jánosra vagy Bárány Donátra gondolni a jelenlegi keretből. Baranyai Nimród portálunknak elmondta, szeretné bebizonyítani, hogy helye van az együttesben. – Még kétéves szerződésem van a Lokival, így nem is volt kérdés, hogy visszajövök, a munkámmal igyekszem meghálálni a bizalmat. 

Nem lesz egyszerű feladatom, követtem a srácok tavaszi szereplését, remek védelem állt össze, de ezek a kihívások motiválnak engem is.

A stáb és Szrdjan Blagojevics is örömmel fogadott, a társak nem ismeretlenek, alig várom, hogy bizonyítsak – mondta a saját nevelésű játékos. 

Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában