Atlétika

2023.05.20. 16:20

Kozák Luca sérülése már a múlté, a vb-re időzíti csúcsformáját

A DSI Debrecen atlétája szerint hatalmas előny, hogy a szintje már megvan, mert így kizárólag a világbajnokságra tud koncentrálni.

Kozák Luca hamarosan megkezdi a szezont

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Kozák Luca Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó sűrű szabadtéri szezonnak néz elébe, de minden versenyét az augusztusi világbajnokság érdekében tervezte be edzőjével a felkészülésébe, hogy Budapesten kerüljön csúcsformába.

A 26 éves gátfutó az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy tavasszal kisebb deréksérüléssel küzdött, ezért kihagyta a fedettpályás országos bajnokságot és az isztambuli kontinensviadalt is, de már teljesen felépült, és várhatóan ez a probléma már nem fogja befolyásolni a nyári teljesítményét.

A DSI sportolója három hetet töltött Tenerifén, majd két hetet Törökországban, elmondása szerint mindkét edzőtábor nagyon jól sikerült, így pozitív élményekkel térhetett haza. „Mivel a fedettpálya kimaradt, ezért volt egy kis hiányosság a futómunkában, és azokat kellett pótolni - főleg Tenerifén -, utána már Belekben inkább a technikai dolgokra koncentráltunk, de mind a két edzőtábor egy jó alapot adott a szabadtéri szezonra” – hangsúlyozta Kozák Luca

Nekik szurkolnak majd

A 100 méteres gátfutás országos debreceni csúcstartója a korábbi évekhez hasonlóan jövő szerdán, az olaszországi Savonában nyitja a szabadtéri idényt a Continental Tour Challanger állomásán, majd a 4x100-as váltóban és 100 méteren is megméretteti magát, végül a csapat Európa Kupán és az ob-n visszatér a gátfutáshoz.

Kozák számára egyértelműen a budapesti világbajnokság lesz az év fő versenye és lépésről lépésre építkezik, hogy ott a lehető legjobb formáját nyújthassa.

„Nyilván hatalmas nagy előny, hogy megvan a szintem. Úgy tudok készülni, hogy tényleg csak a vb-re koncentrálok és minden versenyt úgy építünk be, hogy akkor legyek a legjobb formámban. Az pedig egy másik hatalmas előny, hogy itthon lesz, és tényleg nekünk fognak a leghangosabban szurkolni, úgyhogy emiatt is külön várom” – mondta a hétszeres magyar bajnok.

A budapesti atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában