Darts

2023.05.23. 14:17

Kiss Imre szerint javítani kell a lebonyolítási rendszeren

Két DEAC-os, Kiss Imre és Vályi Attila is pozícióba került a Magyar Darts Szövetség éves közgyűlésén.

Kiss Imre újra elnökségi tag lett

Forrás: deac.hu

Megtartotta idei közgyűlését az országos darts szövetség, amelynek elnökségi tagjai közé ismét bekerült Kiss Imre, míg a Felügyelő Bizottságban továbbra is helyt kapott Vályi Attila – számoltak be róla a DEAC honlapján.

A debreceniek szakosztályvezetője, s egyben játékosa, Kiss Imre avatott be a részletekbe. – Korábban is voltam már elnökségi tag, de egy teljes ciklust kihagytam, miután lemondtam, mert nem tudtam azonosulni az akkori irányvonallal. 

Ekkor háttérbe vonultam, és inkább a DEAC-os teendőinkkel igyekeztem többet foglalkozni, erősíteni a bázisunkat és javítani a szakmai felkészültségünket. Véleményem szerint ez jól halad, lassan sínre tettük a szakosztály dolgait.

Újabb motivációt kerestem a játékosainknak: mivel a régióban megerősödött a darts, ezért életre tudtunk hívni a többi egyesülettel, az amatőrökkel és az igazoltakkal is egy bajnokságot, amely nemrég indult, és nekünk is szerepel ott egy gárdánk – fogalmazott Imre.

Fizikai egészségfejlesztés

Mivel a szakosztályvezető úgy érezte, érdemes lenne néhány újítást bevezetni a sportág lebonyolítási rendszerében, ezért ismét részt vesz az elnökség munkájában. – A szövetségek elnökségei nagyon Budapest központúak, viszont a miénk 60-70 százalékban vidékiekből áll, legyen szó Szegedről, Szombathelyről vagy éppen Debrecenről. Ennek köszönhetően az összes vidéki játékos érdekei előtérbe kerülhetnek, illetve az, hogy minél több embert be tudjunk integrálni a versenyzésbe. 

Ahhoz, hogy mindenki a saját szintjén tudjon megmérettetni, sokat kell utazni, és ez igen költséges, a kisebb egyesületek ezt nem tudják finanszírozni. Ezért megyei szinten próbálunk erősödni, ott fejlesztjük azt a réteget, amely játszani akar, ezzel javítva a pontvadászat minőségét. A jelenlegi magyar bajnokság lebonyolítási rendszere nem készít fel bennünket a világ legmagasabb színvonalára, ezen javítanunk kell! Amikor felkértek az elnökségi tagságra, elmondtam a fenti gondolataimat, és azt a választ kaptam, hogy ez belefér a következő négyéves ciklusba. Emellett a fizikai egészségfejlesztés is nagyon foglalkoztat, ezért ezt a vonalat is szeretném képviselni az elnökségben, mert nem csak a mentális erő, de a testedzés is feltétele, hogy valaki jó dartsos legyen. Nem titok, segítséget várok ebben a DEAC-tól, hiszen az egyetemen olyan kutatások zajlanak, amelyek óriásit dobhatnak például az edzőképzésen, ami a szövetség egyik hiányossága jelenleg.

Akár a szakmai anyagok összeállításában is részt vennék, hiszen elég nagy tapasztalatunk gyűlt fel a 12 év alatt, most is van egy válogatott szintű játékosunk. Közös érdek, hogy az országban mindenhol fejlődés érjünk el, ne csak a mi csapatainknál. Ez az alapvető, hosszútávú cél, ám ezeket a rendszereket nem egy-két hét munkája kidolgozni. Hamarosan alakuló ülésünk lesz, ahol kiderül, hogy a tervekből mit és mennyi idő alatt tudunk megvalósítani. Nyilván az idei versenyszezon már változatlan marad, a következő évben viszont már nem biztos, hogy így lesz – vázolta Kiss Imre.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában