Deutsche Liga

2023.05.06. 21:23

Debrecen alpolgármestere is mezbe bújt a német cégek kispályás labdarúgó tornáján

Forrás: Városháza

Deutsche Liga elnevezéssel május 6-án kispályás labdarúgó tornát rendeztek a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán az önkormányzat támogatásával − adta hírül a városháza.

Debrecenben a Deutsche Liga 2017 óta azt jelenti, hogy német kötődésű debreceni cégek csapatai játszanak egymással tízperces körmérkőzéseket. Jó példája ez a sportesemény annak, hogy az önkormányzat, a Debreceni Német Kulturális Fórum és a német nyelvhez valamiképpen kötődő cégek összefognak egymással, mert biztatni szeretnék a debrecenieket a nyelvtanulásra.

Az április végén nagy sikerrel megvalósult Wunderbar Fesztivál a német kultúra debreceni közvetítésének egész hetes ünnepe volt. Debrecen élményét német nyelven kínálta. A fesztivál bónusz eleme a Deutsche Liga, amely csak a kedvező időjárásra várva tolódott át május 6-ra. A rendezvény házigazdája a Debreceni Német Kulturális Fórum, amely ezzel a sporteseménnyel nyitja meg #german#PLUS#Debrecen kampányát. 

Deutsche Liga, labdarúgás, Debrecen
Barcsa Lajos alpolgármester a debreceni Deutsche Liga kispályás labdarúgó tornán
Forrás: Városháza

Az eseményen köszöntőt mondott Barcsa Lajos alpolgármester, aki három érvet említett a Deutsche Liga mellett: a sport közösséget épít, az egészség mindenkinek fontos, továbbá ez a sportesemény arra a tényre is rávilágíthat, hogy „Debrecenben az elmúlt években a német nyelvtudásnak fokozott jelentősége lett”.

– Szeretnénk ezzel a rendezvénnyel – közösen a Debreceni Német Kulturális Fórummal – felhívni a figyelmet arra, hogy a német nyelvtudás a munkaerőpiacon jelentős többletérték. Kívánom, hogy minél többen műveljék ezt a nyelvet – foglalta össze a Deutsche Liga célját az alpolgármester, aki maga is játszott az önkormányzat csapatában.

A bajnokság végeredménye

1. helyezett Debrecen Város Önkormányzatának csapata

2. helyezett a Manz Hungary Kft. csapata

3. helyezett a Deufol Hungary Kft. csapata

A legjobb kapus: Szalánci Zoltán az önkormányzat csapatából

Gólkirály: Csorba Attila a Deufol Hungary Kft. csapatából

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában