Futsal

2023.03.31. 16:29

Quirikó Vivien: a Debreceni Egyetem alakulata bátrabb játékkal megszerezheti a három pontot

Tolna csapatát fogadják majd a DEAC női futsalosai vasárnap.

Quirikó Vivien a hiányzók mellett a győztes receptről is bezsámolt

Forrás: Napló-archív

Zárul az alapszakasz a női futsal NB I.-ben: a DEAC az utolsó fordulóban a Tolnát látja vendégül, az ütközet vasárnap 17 órakor kezdődik a DESOK-ban. Érdekesség, hogy ez a két csapat az elődöntőben is találkozik egymással, a párharc az egyik fél második győzelméig tart – tudatta pénteki közlésében a klub. 

A debreceni együttes tizenhét meccs után még nem kapott ki a bajnokságban, tizennégy győzelem mellett három döntetlen áll a neve mellett. Az ellenfél elég komoly gödörbe került idén, ezt támasztja alá, hogy 2023-ban még nem diadalmaskodott a pontvadászatban. Quirikó Vivien a hiányzók mellett a győztes receptről is beszámolt.

Ebben a szezonban kétszer is 0-0-s döntetlennel végződött a tolnaiakkal vívott bajnokija a csapatnak, ami nem túl gyakori ebben a sportágban. – Ennek az egyik magyarázata az lehet, hogy a két gárda kiválóan ismeri egymást. Emellett a meccseken a játékosok a biztonságra törekedtek, felesleges kockázatot nem vállaltak. Abban bízom, hogy a hétvégén bátrabb játékkal meg tudjuk szerezni a három pontot. Tudjuk, hogy az ellenfelünk nincs jó formában, ebből pedig próbálunk profitálni. Valószínűleg a nyeretlenségi széria bizonyos mértékben rányomja a bélyegét a tolnaiak hangulatára. A múlt héten a budaörsiektől kaptak ki, és ezen az összecsapáson azt éreztem, hogy a végére elfogyott az erejük, ami a sok hiányzó miatt is lehetett. 

Az is biztossá vált, hogy az elődöntőben a Tolna vár ránk, és ha sikerrel vennénk a vasárnapi mérkőzést, nagyobb önbizalommal vághatnánk neki a párharcnak 

– kezdte Vivien.

A legutóbbi játéknapon a Csepel ellen több kulcsember nem juthatott szóhoz. – Tóth Nóra bokája még az Európa-bajnokság négyes döntőjében sérült meg, rá most sem számíthatunk, de úgy kalkulálunk, hogy a rájátszásban már játszhat. Nóri mellett Krascsenics Csilla sem léphet pályára, neki pont ma műtötték a térdét, így ebben az idényben már nem bizonyíthat. Csicsu kiesése érzékeny veszteség, amit alátámaszt, hogy még mindig vezeti a góllövőlistát – fejtette ki az edző.

Hozzátette, már korábban eldőlt, hogy a bajnokság első szakaszát az élen zárják, ezért a veretlen befejezést tűzték ki újabb motivációnak. 

– Korábban egyébként ez még nem jött össze nekünk, emiatt is fűt minket a bizonyítási vágy – zárta Quirikó Vivien.

NB I. 21. forduló

DEAC-2F-Bau Tolna-Mözs

2023. 04. 02. (vasárnap) 17.00, DESOK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában