Ökölvívás

2023.03.22. 17:08

Nagy Tímea ötödik helyen zárt a vb-n

Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A magyar csapat számára a hetedik nap befejeződött az Új-Delhiben zajló női világbajnokság, miután Nagy Tímea a negyeddöntőben búcsúzott, kínai világbajnok ellenféltől kapott ki a legjobb nyolc között – adott hírt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közösségi oldala.
A honlap tudósítása szerint Nagy Tímea, akárcsak a magyar csapat többi tagja, nem találkozott könnyű ellenfelekkel ezen a világbajnokságon. A magyar bajnoki rekorder öklöző a legjobb nyolc között a korábbi világbajnok kínai Vang Lina ellen mérkőzött meg, riválisa szinte minden jelentős nemzetközi versenyt megnyert már. A magyar sportolónő támadólag lépett fel a mérkőzésen, igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, és harcos bokszot mutatott be az első menetben. A kínainak voltak tisztább találatai, de minden pontozónál 10:8-ra vezetett Vang az első felvonást követően, amelyben nem voltak nagy, erős ütései. A második menetben Nagy többet bokszolt távolról, megfontoltabb volt, és taktikus etapot zártak a felek. 

Honfitársunk minimum ugyanannyi ütést vitt be, mint a kínai ebben a felvonásban, és okosan bokszolt, egyértelműen ez volt a legjobb menete.

 Kevés tiszta találat volt ebben a felvonásban, de három pontozó ismét 10:8-ra adta a menetet Vang Linának, amely ismét érthetetlen volt, miután nem volt sem rászámolás, semmilyen nagy erejű ütés. Honfitársunk harcolt az utolsó pillanatig, de ilyen hátrányból nem lehetett reális győzelmi esélye a harmadik menetben, a pontozólapok összesítése után végül 5:0-ra nyert ellenfele. 
Nagy Timea odatette magát, minden menetben harcolt, ahogy tudott. A pontozás értelmezhetetlen, egyáltalán nem tükrözi a mérkőzés tényleges képét. ” – nyilatkozta Seres Attila a világbajnokság utolsó magyar mérkőzéséről. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában