Labdarúgás

2023.03.27. 22:38

Így kell kezdeni egy Eb-selejtezőt: magabiztos magyar győzelem Bulgária ellen!

Marco Rossi válogatottja az első félidőben ellenállhatatlanul futballozott, és teljesen megérdemelten nyert.

Szoboszlai Dominik

Forrás: Origo/Csudai Sándor

A magyar válogatott győzelemmel kezdte a 2024-es Európa-bajnoki selejtezőket, miután hazai pályán 3–0-ra legyőzte Bulgáriát a G csoport második fordulójában hétfő este.

Ferenczi János, a DVSC játékosa a cserepadon várta a kezdő sípszót, mivel Marco Rossi szövetségi kapitány a Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Vécsei, Kerkez – Sallai, Ádám, Szoboszlai kezdő tizenegynek szavazott bizalmat. 

A szokásos kiváló hangulatban kezdődött az összecsapás a telt házas Puskás Arénában, ám a több mint 30 km/órás szél nem könnyítette meg a labdarúgók dolgát. Rögtön támadólag lépett fel a magyar csapat, aminek gyorsan meg is lett az eredménye: a 7. percben egy szögletvariáció után Vécsei Bálint megszerezte a vezetést a mieinknek! 1–0.

Lendületben maradt a  magyar csapat, Ádám Martin löketét Naumov üggyel-bajjal hárította. Nem sokkal később Bolla Bendegúz ugorhatott ki, de kicsit hosszan szöktette magát. Kisvártatva megint a Grasshopper játékosa mehetett volna mennybe, de bal lábas pördítése célt tévesztett. Nem úgy Szoboszlai Dominik! A nemzeti tizenegy csapatkapitánya az ellene elkövetett fault miatt megítélt szabadrúgásból 25 méterről zúdította a labdát a bal felsőbe a 26. minutumban! 2–0, és jöhetett a kő-papír-olló gólöröm Sallai Rolanddal, amelyen tán még Marco Rossi is mosolygott.

Jól játszottak a mieink, láthatólag élvezték a meccset a meggypirosban futballozó Szalai Attiláék,, és szerencsére a gólgyártással sem álltak le: Szoboszlai kígyózott át a vendégek védelmén, és az akció végén Ádám Martin gurított higgadtan a jobb alsóba. (3–0, 40. perc).

A szünetben hármat is cserélt a vendégek szövetségi kapitánya, mégis Sallai-lehetőségekkel indult a második játékrész: előbb Naumov öklözte fölé az életerős lövését, majd a szöglet után nagy helyzetben tekert fölé. Szerencsére nem csökkent a mieink motivációja, harcosan, de ötletesen futballozott a nemzeti tizenegy. Sallai Rolandon mintha átok ült volna hétfőn, harmadik lehetőségét is elpuskázta a játékrészben. Az 59. percben újoncot avatott a magyar válogatott, Ádám Martin helyére az NB I.-es góllövőlistát vezető Varga Barnabás állt be. A félidő derekán aztán Dibusz Dénesnek is akadt dolga, de a kapus magabiztosan védte a bolgár próbálkozást. Pár percre beszorította Szalaiékat a vendégcsapat, de a mieink kihúzták a nehezebb időszakot. A 73. percben Csoboth Kevin tétmeccsen is magára húzhatta a piros-fehér-zöld mezt, tőle és Kleinheisler Lászlótól várta Rossi, hogy új lendületet adjon az együttesnek. Ennek ellenére a végét már kissé „ellazázta” a  közben Kalmár Zsoltot és Loic Negót is bevető nemzeti együttes, de a közönség így is hálásan tapsolta meg a labdarúgókat a lefújás után. Tehát 3–0-ra nyert a magyar válogatott, és bizakodva várhatja a folytatást. 

MSZ

A tények

Európa-bajnoki selejtező G csoport, 2. forduló

Magyarország–Bulgária 3–0 (3–0)

Budapest, Puskás Aréna, 60 000 néző. Vezette: Umut Meler (török).

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 86.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Ádám (Varga B., 59.), Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Bulgária: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, 46.) – Petkov, Gruev (Shopov, 85.), Karabeljov (Krastev, 46.), N. Iliev – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Rusev, 46.). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics.

Gól: 1–0 Vécsei (7.), 2–0 Szoboszlai (26.), 3–0 Ádám M. (40.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában