Labdarúgás

2023.03.20. 12:37

Főpróba előtt a nemzeti tizenegy

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Észtország ellen lép pályára.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Mindig különleges érzés járja át a labdarúgást kedvelő embereket, amikor közeledik a férfi nemzeti tizenegy következő mérkőzése. Utoljára tavaly novemberben léptek pályára Szoboszlai Dominikék Görögország ellen, amely Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzése is volt egyben. Akkor kiegyenlített találkozót láthattak a nézők, s Kalmár Zsolt az utolsó percben szerzett fantasztikus szabadrúgásának köszönhetően győzött Marco Rossi legénysége. 

Forrás: Nemzeti Sport

Csütörtökön azonban elkezdi idei szereplését is a válogatott, előbb Észtországot fogadjuk a Puskás Arénában, majd hétfőn Bulgária legjobbjai látogatnak Budapestre, s kezdetét veszi a Labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek újabb kiírása. 

Az egyik legfontosabb kérdés, ami foglalkoztatja a fanatikusokat, hogy ki lesz Szalai Ádám helyettese visszavonulását követően? Jelentkezők akadnak Ádám Martin és az ifjú titán Németh András személyében, de az olasz szövetségi kapitány egyelőre nem adott erre egyértelmű választ.

Előzetesen arra mutatkozik a legnagyobb esély, hogy Sallai Roland kap majd szerepet hamis kilencesként a támadósor élén, ami ismerve az észt és a bolgár futballt, nem is lehet rossz ötlet. Az északiak elleni barátságos mérkőzés kiváló főpróba lehet Fiola Attiláéknak, hiszen hasonló stílusban futballoznak, mint Bulgária. 

Egy esetleges jó eredmény csütörtökön bizakodásra adhat okot hazánk fiainak, hiszen az egyben azt is jelentené, hogy sikerült megtalálni a módját annak, hogy az olyan találkozókon is sikeresek tudjanak lenni Nagy Ádámék, amelyeken Magyarországnak kell dominálnia. 

Az észtekről egyébként már Marco Rossinak is vannak emlékei, amelyeket egy győzelemmel biztosan szebbé tenne a talján tréner. 

Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában