Vívás

2023.03.29. 19:13

Búcsú a korosztálytól: Battai Sugár utolsó junior versenye jön

Forrás: Czinege Melinda

A plovdivi világbajnokságon búcsúzik a junior versenyektől Battai Sugár, a DEAC kitűnősége – adott hírt a Magyar Vívó Szövetség oldala. A debreceni klasszisnak arany-, ezüst- és bronzérme is van már a junior világbajnokságokról. Ugyanakkor emellett ott volt a tokiói olimpián, kulcsembere volt a kairói világbajnok csapatnak, és idén, egyéniben megnyerte az athéni Világkupát. Most, életében utoljára, junior feladatokra készül. Az ő egyéni versenyével kezdődik majd szombaton a plovdivi korosztályos világbajnokság.

„Szerdán megyek vissza a mátraházai edzőtáborból, ott készültünk a héten – elsősorban a felnőtt feladatokra, a felnőtt válogatottal, elvégre hamarosan kezdődik az olimpiai kvalifikáció. Csütörtökön pedig irány Plovdiv! 

Elvileg fizikai edzőtáborban vagyunk, de természetesen én iskolázhattam és vívhattam, tekintettel a junior világbajnokságra.

 Az magától értetődő, hogy mindent megteszek a jó szereplésért, egyéniben és csapatban egyaránt. A szezon során nem sok junior versenyen indultam, de követtem a versenyeket, a lányok nélkülem is szép eredményeket hoztak, esélyesnek tartom magunkat csapatban minimum a dobogóra… Szeretnék egyéniben is jól szerepelni, éremmel, érmekkel szeretnék búcsúzni a junior korosztálytól.” – nyilatkozta Battai Sugár. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában