Kézilabda

2023.03.27. 19:14

A jobbik arcát kell mutatnia Szilágyi Zoltán csapatának

Szerdán a Siófokot fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjében, szombaton pedig Vácon lép pályára a DVSC Schaeffler a bronzérem szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen.

Mariana Costa és társai a héten kétszer is pályára lépnek

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A magyar női válogatott április 8-án és 12-én Izland ellen játszik világbajnoki selejtezőt, a kvalifikációs párharc miatt beiktatott szünet előtti héten azonban még két nagyon fontos találkozó vár a debreceni lányokra – írják a Loki honlapján

Az első feladatot szerdán kell megoldania Szilágyi Zoltán csapatának. A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Siófok látogat Debrecenbe, kezdés 18 órakor.

Az SKC egyetlen magyar együttesként bejutott az EHF Európa-liga negyeddöntőjébe, ahol kettős vereséggel esett ki a sorozat toronymagas favoritja, az Ikast ellen. A Balaton-parti együttes múlt szombaton játszotta az EL-párharc visszavágóját Dániában, most pedig egy újabb negyeddöntőre készülhet.

Tavaly decemberben bosszantó vereséget szenvedett a Debrecen a Siófok otthonában, hiszen a második félidő elején 19–10-re is vezetett, a végén mégis a vendéglátók örülhettek, 28–26-ra megnyerték a mérkőzést.

A hasonló fordítás nem egyedi a két csapat közös történelmében, elég csak a felek legutóbbi Magyar Kupa meccsét feleleveníteni: 2020. április 11-én a Hódosban ugyancsak az MK Final Four volt a tét, s a 41. percben 20–13-ra vezettek a vendégek, innen produkált fantasztikus feltámadást a Loki, a hátralevő 19 percet 18–7-re nyerte meg a csapat, s 31–27-es győzelemmel jutott a veszprémi négyes döntőbe, ahol végül ezüstérmes lett.

Ezúttal nem Veszprém, hanem Tatabánya a cél, hiszen április 22-én és 23-án a bányászváros új multifunkcionális csarnokában rendezik a Magyar Kupa végjátékát. A DVSC Schaeffler célja a négyes döntő, a továbbjutáshoz mindenképpen a jobbik arcát kell mutatnia Szilágyi Zoltán csapatának. (A Magyar Kupa negyeddöntőre a szezonbérletek érvényesek.)

A kupacsapata után nem sok pihenője marad a debreceni hölgyeknek, hiszen szombaton 16 órakor a Vác otthonában lép pályára a Loki. A mérkőzést az M4Sport+ élőben közvetíti.

A Duna-parti együttes elleni mérkőzés lehet a bronzérem felé vezető út egyik legfontosabb állomása, egy váci sikerrel megerősíthetné harmadik helyét a DVSC.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában