Futsal

2023.02.02. 12:56

Visszatér a pályára a DEAC gólvágója, Krascsenics Csilla

A csípősérülésből felépülő játékos szerint a Debreceni Egyetem alakulatának egy pillanatig sem lankadhat a figyelme.

Krascsenics Csilla újra a pályán segítheti csapatát

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A DEAC női futsalosai a budaörsieket fogadják az NB I 15. fordulójában. A szombaton 17 órakor kezdődő meccset nyugodtan nevezhetjük a játéknap rangadójának, mivel az éllovas a negyedik helyezettet látja vendégül. Quirikó Vivien tanítványai ebben a szezonban már kétszer találkoztak a Budaörssel: a szeptemberi meccs 3-3-as döntetlennel zárult, míg novemberben a 4-2-es győzelmükkel begyűjtötték a három pontot. Jelen állás szerint könnyen elképzelhető, hogy a két gárda a bajnokság elődöntőjében is találkozik egymással – írja a klub honlapja. 

– Sok múlik azon, hogy milyen kerettel érkezik az ellenfelünk – szögezte le Krascsenics Csilla. – Természetesen nyerni szeretnénk, de nem lesz könnyű dolgunk. A budaörsiek remekül védekeznek, valamint akadnak remek képességekkel megáldott játékosaik, akiket ki kell kapcsolnunk. 

A szeptemberi mérkőzés nagyon bosszantó volt, hiszen hiába vezettünk három góllal, a végén csak egy ponttal gazdagodtunk.

 A nagy előnyünk birtokában kissé elkényelmesedtünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak, muszáj végig koncentrálnunk a hétvégén. Sajnos Csepregi Gabriella még mindig nem játszhat, de reménykedünk benne, hogy hamarosan visszatérhet – mondta a debreceniek gólvágója, aki a mostani idényben 18-szor köszönt be a pontvadászatban.

Külön tréningezett

A Csicsu becenévre hallgató játékos az utóbbi két bajnokit sérülés miatt kihagyta, de a jelek szerint szombaton már számíthat rá a cívisvárosiak vezetőedzője. – Egy gyulladás keletkezett a csípőmben, emiatt három hétig kellett pihennem. Az előző héten már gyógytornásszal dolgoztam, ma pedig labdás edzésen is részt vehetek. Nem jött jókor ez a sérülés, hiszen kiváló formában voltam, most kemény munkával újra fel kell építenem magam – hangsúlyozta a kiváló futsalos.

A magyar válogatott tagjaira az előző héten kétnapos összetartás várt Telkiben. Frank Tamás szövetségi kapitány keretébe a DEAC-ból Krascsenics Csilla mellett hét játékos (Üveges Katalin, Gajzágó Flóra, Tóth Nóra, Nagy Anikó, Horváth Viktória, Fülöp Diána, Torma Lilla) került be.

– Külön tréningeztem, főleg erőnléti feladatok szerepeltek a programomban. A hétvégén sokat videóztunk, ami nagyon hasznosnak bizonyult, mivel olyan dolgok kerültek elő, amelyekből sokat tanulhatunk. Természetesen már foglalkoztat az Európa-bajnokság négyes döntője, ám ennyire még nem lehet előretekinteni, ugyanis a bajnokságban és a kupában is fontos mérkőzések jönnek addig – zárta mondandóját Krascsenics Csilla.

A DEAC-Budaörs mérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók, élő közvetítéssel a debreceni klub Youtube-csatornáján jelentkeznek.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában