Jégkorong

2023.02.04. 17:06

Már a playoff-kvalifikáció jegyében játszik a DEAC

György József vezetőedző amondó, nincs tét nélküli találkozó.

Dimitrij Zalamaj

Forrás: NS/Koncz Márton

Az utolsó alapszakasz játéknapon DEAC-Jegesmedvék találkozót rendeznek Debrecenben – közölte a DEAC hivatalos oldala. Ha rátekintünk az Erste Liga tabellájára, azonnal kitűnik, hogy a vendégek az alapszakasz 3. helyéért hajtanak, bár az egy pozícióval előttük tanyázó brassóiak 3 ponttal előzik meg őket. Sajnos az eldőlt, hogy az egyetemista csapat nem szerzi meg a 6. helyet, mivel péntek este az FTC-Telekom győzni tudott Miskolcon. A debreceniek így playoff-kvalifikációra kényszerülnek, és a FEHA19 ellen mérkőznek meg a negyeddöntőért.

György József, a debreceni szakvezető így értékelt a pénteki DEAC-UTE mérkőzést követően.
– Az újpestiek ellen az volt a fő célunk, hogy megoldást találjunk a védekezési gondjainkra, és sikerült is négy emberhátrányt kivédekeznünk. Adódtak játékszervezési problémáink, de a 2. harmadtól többet tartózkodtunk az ellenfél védekező zónájában, többet forgattunk, többet lőttünk kapura és meg tudtuk tartani a megszerzett előnyünket. Az emberhátrányos játékunk jól működött, de az emberelőnyünk ezúttal sem volt hatékony. 

Ami jó volt, azt szeretnénk tovább vinni, ami kevésbé, azon javítani a vasárnapi mérkőzésen, amelynek természetesen tétje van, még akkor is, ha ez nem a dobogóért folyik.

 A célunk az, hogy az alkalomnak megfelelő szinten hokizzunk, tanuljunk a korábbi hibáinkból, menedzseljük jobban az előnyöket és készüljünk a pre-playoff-ra – fogalmazott szakvezető.
A DEAC–DVTK összecsapás  vasárnap 17.30-kor kezdődik a Debreceni Jégcsarnokban, melyet az M4Sport élőben közvetít. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában