Derbi

2023.02.25. 11:30

A Fradit megverni mindig dupla örömöt jelent – videókkal

Sok-sok emlékezetes párharcot vívott már a Loki az FTC ellen.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Vasárnap 16 óra 30 perckor a DVSC a Nagyerdei Stadionban fogadja a bajnoki címvédő Ferencvárost az OTP Bank Liga 21. fordulójában. A soron következő bajnoki fordulóban a budapestiek ellen abban a tudatban lép pályára, hogy győzelme esetén a harmadik helyre is léphet Szrdjan Blagojevics legénysége. A Loki-drukkerek szemében mindig kiemelt jelentőséggel bírnak a IX. kerületiek elleni összecsapások. Évről évre az egész várost lázba hozza a rangadó, az elmúlt napokban érződött, hogy valami készül, emlékekből pedig nincs hiány… 

Az első és talán legemlékezetesebb Fradi-verés 1999-hez köthető, amikor az Oláh Gábor utcai Stadionban 6–1-re győzte le a Loki az FTC-t, amelyet feltehetően egyik csapat szurkolótábora sem felejtett el azóta sem. 

Időben nem sokat, 4 évet ugrunk előre, 2003-ban egy ötöst kapott a zöld-fehér alakulat a cívisvárosban. 

Az ezt követő tíz évben nem találni nagy különbségű DVSC győzelmet, de 2013-ban Kondás Elemér vezetésével 4–1-re győzte le a Fradit a Lokomotív. Az akkori csapatból Ferenczi és Bódi ma is tagja a piros-fehérek keretének. 

2017-ben sem maradtak a Loki fanatikusa Fradi-verés nélkül, ekkor Takács Tamás duplájával 2–1-re diadalmaskodott a hajdúsági együttes. 

Két évvel később is 2–1-es győzelmet aratott a DVSC, ám az nem csupán a diadal miatt marad emlékezetes, hiszen az utolsó percekben egy bizonyos Zsóri Dániel szerzett ollózva győztesgólt, amely később kiderült, Puskás-díjat ért. 

A legutolsó győzelmet az előző kiírásban szerezte a Loki, ekkor 2–0-val fektette két vállra fővárosi riválisát. 

Nos, a tavalyi eredményt vasárnap is elfogadnák a szurkolók, innentől Dzsudzsák Balázséknál a labda… 

Orosz Krisztofer 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában