Egyetemi sport

2023.02.16. 17:36

Új uralkodója van az egyetemi labdarúgásnak!

Móré Bendegúz annak idején álmodott egy merészet, amely majdnem 10 év elteltével meg is valósult.

Forrás: Czinege Melinda

Címvédéssel zárult a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa Superliga szerda esti döntője, hiszen ismét a Socca Hungary Sinter FC hódította el a serleget, ezúttal az LEFC Debrecen Hungaria ellenében. Móré Bendegúzék 5–2-re nyertek a külföldi egyetemisták alkotta gárda ellen a DESOK-ban. A finálé felvezetéseként lejátszott Magyar Országgyűlési labdarúgó-válogatott–DE-Városi Közgyűlési labdarúgó-válogatott gálamérkőzést 8–1-re a debreceniek nyerték, soraikban például Barcsa Lajos alpolgármesterrel és Bernáth Csabával, a DVSC sokszoros magyar bajnok játékosával.

uj-uralkodoja-van-az-egyetemi-labdarugasnak-debrecen-haon-sport-debreceni-egyetem-de-hajdu-bihar
Forrás: Czinege Melinda


Portálunk Móré Bendegúzt, a Socca Hungary Sinter FC kapusát, egyben csapatvezetőjét kérdezte a sikerről, és annak hátteréről.
– Az egyetemi bajnokságban négy – egy női, és három férfi – csapattal vettünk részt – ismertette a Socca-Kispályás Magyar Labdarúgó Sportszövetség alelnökeként is tevékenykedő sportember. – Nagy öröm, hogy a Kozma Mihály Futsal Kupát és a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa Superligát – ami igazából az egyetemi kispályás labdarúgás királynője – is sikerült megnyernünk. A Superligában ez volt a második sikerünk, míg a Kozma Mihály kupában negyedszerre győzedelmeskedtünk. 

Én 2014-ben álmodtam egy merészet: elhatároztam, hogy a Sinter FC-ből a Debreceni Egyetem legjobb kispályás csapatát fogom létrehozni, és most így majdnem 10 év elteltével sikerült.

 Csapatmunkával, sok-sok energiával, lemondással, és egy kiváló közösséggel megérdemelten lettünk az egyetem legjobbjai. Mérhetetlenül büszke vagyok, mert tényleg 10 év munkája van ebben benne. Köszönöm a játékosoknak, akik töretlenül, évről-évre jöttek minden szezonban, még az esetleges kudarcok után is. Volt olyan szezonunk is, amikor nem nyertünk semmit, de az elmúlt pár évben fordult a szerencse, amiért sokat is tettünk. Talán kimondhatom, új uralkodója van a debreceni egyetemi kispályás futballnak – nyilatkozta Móré Bendegúz.

Az egyetemi kupák döntői között a szervezők hagyományosan lerótták tiszteletüket Buzánszky Jenő szobra előtt. A megjelent családtagok, egyetemi elöljárók, sportvezetők és érdeklődők körében Kulcsár Zsolt főszervező tartott köszöntő beszédet, majd a résztvevők a Himnusz meghallgatása után elhelyezték a megemlékezés koszorúit Buzánszky Jenő emlékművének lábánál. 

uj-uralkodoja-van-az-egyetemi-labdarugasnak-debrecen-haon-sport-debreceni-egyetem-de-hajdu-bihar
Forrás: Czinege Melinda

A DE Futballünnep rendezvénysorozat záró momentuma az ünnepélyes díjátadó ceremónia volt, ahol a dobogós csapatoknak járó érmeken felül fair play, és egyéni díjakat is kiosztottak a szervezők. 

 

MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában