Labdarúgás

2023.02.09. 16:02

Dzsudzsák Balázs a DVSC különleges alakulatát pallérozta – fotókkal és videóval

A Loki csapatkapitánya is részt vett a Különleges Akadémia edzésén.

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy megszokhattuk, a válogatottsági rekorder Dzsudzsák Balázstól nem állnak messze a jótékonysági kezdeményezések. A Győr elleni Magyar Kupa-továbbjutást követően csütörtök délután már Pallagon volt jelenése a kapitánynak, ahol sikerült is felejthetetlen pillanatokat szereznie a Különleges Akadémia növendékeinek. A DVSC Labdarúgó Akadémiáján hetente két alkalommal tartanak tréningeket a sajátos nevelési igényű sportolóknak. A kezdeményezés keretein belül tapasztalt pszichológusok, gyógypedagógusok, testnevelő szakemberek és futballedzők segítik a fiatalokat a fejlődésben. 

Az eseményen Dzsudzsák Balázs a Haonnak elmondta, mindig jó érzéssel tölti el, ha másoknak örömet szerezhet. – Múlt héten kerestek meg, hogy mit szólnék hozzá, ha részt vennék a srácok egyik tréningjén. Gondolkodás nélkül igent mondtam, szerencsére a programunk is úgy alakult, hogy itt tudok lenni. Természetesen megtiszteltetés, akár ezzel is inspirálhatjuk a fiatalokat, hogy érdemes sportolni. Más lett a világ az én gyerekkorom óta, hiszen akkor mondhatni csak a labda volt a kikapcsolódás, manapság ez nehezebb, de reménykedem benne, hogy az ilyen kezdeményezések által is ráveszik magukat a mozgásra a gyerkőcök. Ismerem a projektet, tudom, hogy a srácok rövid idő alatt is hatalmas fejlődésen mentek keresztül, ami csak jót ígér a jövőre nézve. 

Azt vallom, hogy mindig van kiút mindenből, amire a legjobb példa, hogy az egyik résztvevő nemrég még alig mert végigjönni a folyosón, most pedig itt van, és labdázik. Nem csupán a sportra értendő, de szerintem nem muszáj mondjuk Budapesten születni, vagy nagyvárosban felnőni ahhoz, hogy valaki sikeres legyen az életben

 – nyilatkozta az edzést megelőzően a válogatottsági rekorder. 

Forrás: Kiss Annamarie

Gyermeki öröm 

A foglalkozáson láthatóan jól érezték magukat a gyerkőcök, sok-sok mosolyt lehetett észrevenni az arcukon. A gyakorlatok alatt a labda volt a középpontban, ám legnagyobb pozitívuma mégiscsak az, hogy ezalatt jónéhány barátot szereznek a képzésben résztvevők. A vendég Dzsudzsák Balázs is nagy lendülettel vetette bele magát a tréningbe, s nem túlzás azt kijelenteni, hogy teljes erőbedobással mozgott. 

A fiatalok mindegyike pacsikkal és ölelésekkel fogadta a DVSC csapatkapitányát. Balázs győzni akarásáról sok mindent elárult, hogy az edzésen adódó helyzeteket igyekezett gólra váltani, ám amikor ez nem sikerült, egyből sietett gratulálni a hatalmas bravúrt bemutató fiatalnak.

 Az ilyen pozitív benyomások által remélhetőleg sokkal nyitottabbak lesznek a jövőben a képzésben résztvevők. 

Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában