Ökölvívás

2023.02.04. 16:33

Mindkét Bernáth aranyra tör a Bocskain

Nem lesz egyszerű dolga a DVSC Boxing klasszisainak, mert veretes mezőny gyűlt össze a kedden kezdődő Bocskaira.

Zsigó Csaba (balról) is segítette Bernáth Attila felkészülését a a Debrecenben megrendezendő Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyre

Forrás: Czinege Melinda

A kontinens egyik legnagyobb tradíciójú, jelentőségű nemzetközi versenye a Bocskai István Nemzetközi ökölvívó Emlékverseny, a magyar bokszélet számára pedig az országos bajnokság után a második legfontosabb belföldi megmérettetés. Nem csoda, hogy kiemelten készülnek rá a klubok és a versenyzők, különösen igaz ez a DVSC Boxing-ra, melynek harcosai hazai pályán mutathatják meg tudásukat. Portálunk ennek kapcsán látogatta meg a debreceni öklözőket a Jánosi utcai edzőtermükben péntek este, hogy saját szemünkkel lássuk, miként áll a felkészüléssel a viadalt címvédőként váró Bernáth Attila, és a tavaly bronzig jutó Bernáth László. 

Betoppanva rögtön kávéval, üdítővel kínáltak, a fiatalok pedig már a bemelegítést végezték a klub nagyobbik edzőtermében. A több tíz fő között a kicsiktől a rutinos öklözőkig szinte minden korosztály megtalálható volt. Természetesen nem hiányozhattak a Bernáthok – olyannyira nem, hogy Attila vezényelte a bemelegítést –  sem, de ott volt a klub szép reményű fiataljai közül Zsigó Csaba, Hajdú Annamária, valamint Komjáthi Nóra is, aki nem mellesleg a négyszeres profi ökölvívó magyar bajnok Komjáthi László unokahúga. 

Forrás: Czinege Melinda

A szusszanásnyi pihenőt kihasználva Attilát kérdeztük, milyen állapotban várja a kedden kezdődő debreceni versenyt. – 51 kg-ban indulok, nagyon várom már, hogy ringbe lépjek. Tudtommal nyolcan leszünk a súlycsoportomban, olyan versenyzők is lesznek a mezőnyünkben akikhez képest úgy gondolom még gyerek vagyok, de bizonyítani akarom, hogy képes vagyok megverni őket. Kazah, üzbég ellenfeleim is lehetnek, szeretnék döntőzni, de nem akarok terhet tenni a vállamra. Nagyon fontos a Bocskai számomra, de a kvalifikációs versenyekre akarok százszázalékos lenni majd – ismerte el a tavalyi győztes. 

Ezalatt megérkezett a klub elnöke, Szabó Sándor is, akinek mindenkihez volt egy jó szava. Örömmel fedezte fel a fiatalok között a korábbi serdülő országos bajnok Török Mátét, aki korábban abbahagyta a bunyót, de újra edzésre jelentkezett. – Óriási élmény a Bocskai mindenkinek, világbajnokok, kontinensbajnokok lesznek az indulók között, akiket már csak figyelve is rengeteget tanulhatnak a fiatalok. Hatalmas mezőny lesz, három ringet kell beállítani az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba, de így is maratoni hosszúságú napokra készülünk – avatott be minket a klubelnök.
Közben véget ért a bemelegítés, és elkezdődött a sparringolás, iskolázás. Az öklözők a szakemberek utasításait betartva püfölték a bokszzsákokat, láthatólag jól jött az időnként beiktatott pihenő, mert a sportolók magas fordulatszámon végezték a feladatokat. Egy idő után a két Bernáth, valamint Zsigó Csaba és Török Máté a teremben felállított ringbe vonultak, utóbbi Lászlóval, míg Zsigó Csaba Bernáth Attilával kesztyűzött, de a közelgő rajtra való tekintettel természetesen már csak óvatosan, hiszen senki sem szeretett volna megsérülni. 

Bernáth László döntőt szeretne bokszolni a kedden Debrecenben kezdődő Bocskain
Forrás: Czinege Melinda

Bernáth László 54 kg-ban méreti meg majd magát, a villámkezű bokszoló nem tagadta, egy kicsit még fáradtnak érzi magát. – A válogatottal kemény három hetes edzőtáboron vagyunk túl nemzetközi – norvég, litván, francia – kesztyűpartnerekkel, így nem vagyok a legfrissebb, de a hétvége elég lesz a feltöltődéshez. Kazah, üzbég, német, francia és angol ellenfelek is jönnek Debrecenbe, szóval hagyományos boksznemezetek versenyzőivel kell felvennünk majd a harcot. Tavaly elődöntőztem, idén mindenképp nyerni szeretnék. Nem izgulok, sokkal inkább izgatott vagyok amiatt, hogy nemsokára újra élesben lépünk ringbe. Főleg a felkészülés végén, amikor már a súly is majdnem rendben van besózva az ember, akkor már mennék be, hogy megmutassam mit tudok – mosolygott a harcos, majd folytatta a munkát. 

Szabó Sándor, a DVSC Boxing elnöke bizakodó
Forrás: Czinege Melinda

Zárszóként Szabó Sándor ismertette az idei céljaikat: a két legfontosabb, hogy Attila védje meg a címét, László pedig szerezzen érmet. Ahogy rávilágított, utóbbi súlycsoportjának különösen erős a mezőnye, már-már bravúrral érne fel, ha versenyzője a tavalyihoz hasonlóan ismét dobogón végezne, de természetesen bízik az elszántságában, és a képességeiben. – Sajnos eldőlt, hogy a harmadik Bernáth, Imre nem fog indulni az idei Bocskain, mert a betegsége miatt nincs olyan állapotban, hogy érdemes legyen kockáztatni. Még egy ökölvívónk lesz a mezőnyben, a szupernehézsúlyú ifjúsági bajnok Lakatos Kevin, az ő szereplése a munkahelyi elfoglaltságától is függ, remélhetőleg össze tudja majd egyeztetni a versennyel – mondta el a klubelnök. 

A búcsúzás után kiderült, ránk is várt egy küzdelem, bár a mi esetünkben az elemekkel, ugyanis szakadó hóban kellett eljutnunk a következő célállomásig. 

A 67. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt keddtől szombatig rendezik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában