Röplabda

2023.02.07. 12:31

„Felkészültem a legrosszabbra is” – altatásban műtötték a DEAC brazilját

Willian úgy kalkulál, hogy legkésőbb nyolc hónap múlva visszatérhet a pályára.

A DEAC férfi röplabdázóinak nagyon pechesen indult a felsőház: Fodor Antal tanítványait az első körben a Kazincbarcika verte 3:0-ra a DESOK-ban. A fiaskó mellett Willian súlyos sérülése tetézte a bajt. A debreceniek kulcsembere az első szettben dőlt ki a sorból, az orvosi vizsgálatok után pedig kiderült, hogy hosszú kihagyás vár rá, mivel elszakadt a keresztszalagja. A brazil játékost pénteken megműtötték, jelenleg otthon lábadozik – számolt be a klub honlapja.

Willian, a DEAC röplabdacsapatának játékosa
Forrás: deac.hu

– Nem emlékszem pontosan, hogy mi történt a Kazincbarcika elleni mérkőzésen. Az megvan, hogy felugrottam, majd szerencsétlenül érkeztem a talajra, és hatalmas fájdalmat éreztem. Nyilván reménykedtem, hogy nem nagy a probléma, de felkészültem a legrosszabb eshetőségre is. A beavatkozás az orvos szerint jól sikerült. Az altatás miatt nem sok részletet tudnék felidézni, szombaton kezdtem éberebb lenni. Ebben a nehéz helyzetben sokat segít nekem édesanyám, aki jelenleg Magyarországon tartózkodik, valamint a barátnőm szintén megkönnyíti az életemet. A csapattársaimmal napi kapcsolatban vagyok, mindig megkérdezik, hogy érzem magam. Nem lehet pontosan meghatározni, hogy mikor térhetek vissza, de valószínűleg 7-8 hónap múlva röplabdázhatok újra. Ez még egy távlati cél, most minden idegszálammal a rehabilitációra összpontosítok, a kezelések holnap kezdődnek a SET-ben – adott rövid helyzetjelentést Willian a deac.hu-nak.

A DEAC-ra a hétvégén hazai mérkőzés vár, szombaton a MÁV-Előre érkezik a csarnokunkba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában