Férfi Futsal NB I.

2023.02.06. 20:14

A Haladás megbosszulta a DEAC hibáit

Címkék#DEAC#futsal

Hiába vezetett már az elején a Debreceni Egyetem gárdája, végül 6–2-re kikapott.

Forrás: Kiss Annamarie

A DEAC férfi futsalcsapata a listavezető Haladást fogadta az NB I. alapszakaszának utolsó előtti, 21. fordulójában. Az alsó- és felsőház mezőnye már kialakult, azonban egyáltalán nem volt tét nélküli a meccs, hiszen az alapszakaszbeli helyezések alapján visznek tovább magukkal pontokat az együttesek a rájátszásba. Elek Gergő fiai hatodikként várták a mérkőzést, de egy pontszerzéssel már megelőzhették az Újpesttel döntetlenező Aramist a tabellán.

A debreceniek az elmúlt években már kiérdemelték, hogy nyugodtan rangadónak lehessen nevezni ezt a párosítást. Ennek megfelelően gyakorlatilag telt ház fogadta a Debreceni Egyetem DESOK-csarnokában a két gárdát. A szombathelyiek már rögtön az első másodpercekben helyzettel indítottak, azonban elkerülte a kaput a próbálkozás. Aztán a második percben Krajcsi Bence parádés, egész pályás indítását követően Rácz Zsolt lőtte ki a hosszút, megszerezve ezzel a vezetést. Aztán bő egy minutummal később jött is az egyenlítés: Dróth Zoltán eresztett egy távoli bombát, amibe Krajcsi szerencsétlenül ért bele, és becsorgott róla a labda. Ez a gyors válasz láthatóan megzavarta a hazaiakat, hiszen nem sokkal később Rutai Balázs egy lecsorgó labdát vágott a léc alá. Ezzel fordítottak a vendégek, sőt, még egy perc sem telt el, amikor egy nagyon könnyelműen levédekezett szögletvariációból Henrique már a szombathelyiek harmadik gólját szerezte. 

A gyorsan bekapott találatokat követően Elek Gergő időt is kért, hogy megpróbálja felrázni a láthatóan elbizonytalanodott csapatát. Ezt követően felváltva támadott a Hali, majd a DEAC. Utóbbinál Krajcsi kapus többször egészen magasra feljött a támadással annak érdekében, hogy emberfölényt alakítsanak ki. A felek stabilizálták a védekezésüket, hosszú percek teltek el nagy helyzet nélkül. Aztán a DEAC szerzett labdát a vendégek térfelén és egy szépen kijátszott akció végén Tóth Attila lövését védte parádésan Alasztics Marcell, akinek a bravúrjára hamarosan újra szükség volt, akkor Rácz nem tudott kifogni rajta.

Egyre inkább beszorította az egyetemi csapat Juanra Calvo együttesét, azonban nagyon ügyelniük kellett a gyors ellentámadásokra. A növekvő hazai fölény ellenére aztán mégis a Haladás növelte az előnyét. Először ismét egy szöglettel mattolták a debreceni védelmet Vas Ádám révén, majd megint Krajcsi volt bizonytalan, ezt Dróth használta ki és közelről fejelt az üres kapuba. Hiába tűnt mezőnyben szinte egyenlő erők küzdelmének az összecsapás, a vendégek már 5–1-re vezettek az első félidő végén a DEAC pillanatnyi megingásai miatt.
A második játékrészre Tóth Benedek váltotta Krajcsit a hazai kapuban. Elek Gergő tanítványai többet birtokolták a labdát a szünetet követően, azonban a Hali rendkívül stabilan védekezett, és a labdaszerzést követően vezetett kontrái állandó veszélyt jelentettek. A 27. percben aztán szépíteni tudott az egyetemi alakulat: egy lendületes támadás végén Deiby tálalt középre Rácznak, aki közelről a hálóba bombázta a labdát. 

A bajnoki utolsó negyedéhez érkezve a DEAC egyre többször vette elő az 5 a 4 elleni játékot, – Tóth egészen az ellenfél térfeléig kijött a kapujából, – ezzel folyamatosan nagy nyomást helyezve a Haladásra. A listavezető fegyelmezetten védekezett, amikor pedig lövésig jutott a hazai gárda, akkor rendre Alasztics védett. A találkozó kezdett egyre feszültebbé válni, Deiby és Dróth össze is akaszkodtak, – ami a kettejük között lévő majdnem 40 centiméteres különbség miatt meglehetősen különös látvány volt. A játékvezető mindkét felet egy-egy sárga lappal jutalmazta.
A hazaiak nem adták fel az egyenlítés reményét, így egyre inkább kitámadtak, ennek azonban az lett az eredménye, hogy a 37. minutumban egy remek ellentámadást követően Rutai ismét betalált, ezzel valószínűleg végérvényesen eldöntve a három pont sorsát.
A DEAC derekasan küzdött az egész mérkőzés során, de a Haladás kíméletlenül kihasznált minden hibát, és magabiztosan nyert 6–2-re.

Bakos Attila

A tények

Férfi Futsal NB I. alapszakasz, 21. forduló
DEAC–Haladás VSE 2–6 (1–5)
Debrecen, DESOK-csarnok, 312 néző. Vezette: Szilágyi Norbert (Takács Ákos, Balla Levente)
DEAC: Krajcsi – Deiby, Thiago, Rácz Zs., Tóth A. Cserék: Tóth Benedek., Vas O., Harmati, Szatmári Á., Sándor K., Győri, Szabó Á., Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő
Haladás: Alasztics – Szalmás, Dróth, Santos, Vas Á. Cserék: Gyimesi, Kovács M., Knizs, Nagy K., Hajmási, Henrique, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Rutai. Vezetőedző: Juanra Calvo.
Gól: 1–0 Rácz Zs. (2.), 1–1 Dróth (3.), 1–2 Rutai (5.), 1–3 Henrique (6.) 1–4 Vas Á. (16.) 1–5 Dróth (17.) 2–5 Rácz Zs. (27.) 2–6 Rutai (37.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában