Férfi Futsal NB I.

2023.02.06. 20:14

A Haladás megbosszulta a DEAC hibáit

Hiába vezetett már az elején a Debreceni Egyetem gárdája, végül 6–2-re kikapott.

Forrás: Kiss Annamarie

A DEAC férfi futsalcsapata a listavezető Haladást fogadta az NB I. alapszakaszának utolsó előtti, 21. fordulójában. Az alsó- és felsőház mezőnye már kialakult, azonban egyáltalán nem volt tét nélküli a meccs, hiszen az alapszakaszbeli helyezések alapján visznek tovább magukkal pontokat az együttesek a rájátszásba. Elek Gergő fiai hatodikként várták a mérkőzést, de egy pontszerzéssel már megelőzhették az Újpesttel döntetlenező Aramist a tabellán.

A debreceniek az elmúlt években már kiérdemelték, hogy nyugodtan rangadónak lehessen nevezni ezt a párosítást. Ennek megfelelően gyakorlatilag telt ház fogadta a Debreceni Egyetem DESOK-csarnokában a két gárdát. A szombathelyiek már rögtön az első másodpercekben helyzettel indítottak, azonban elkerülte a kaput a próbálkozás. Aztán a második percben Krajcsi Bence parádés, egész pályás indítását követően Rácz Zsolt lőtte ki a hosszút, megszerezve ezzel a vezetést. Aztán bő egy minutummal később jött is az egyenlítés: Dróth Zoltán eresztett egy távoli bombát, amibe Krajcsi szerencsétlenül ért bele, és becsorgott róla a labda. Ez a gyors válasz láthatóan megzavarta a hazaiakat, hiszen nem sokkal később Rutai Balázs egy lecsorgó labdát vágott a léc alá. Ezzel fordítottak a vendégek, sőt, még egy perc sem telt el, amikor egy nagyon könnyelműen levédekezett szögletvariációból Henrique már a szombathelyiek harmadik gólját szerezte. 

A gyorsan bekapott találatokat követően Elek Gergő időt is kért, hogy megpróbálja felrázni a láthatóan elbizonytalanodott csapatát. Ezt követően felváltva támadott a Hali, majd a DEAC. Utóbbinál Krajcsi kapus többször egészen magasra feljött a támadással annak érdekében, hogy emberfölényt alakítsanak ki. A felek stabilizálták a védekezésüket, hosszú percek teltek el nagy helyzet nélkül. Aztán a DEAC szerzett labdát a vendégek térfelén és egy szépen kijátszott akció végén Tóth Attila lövését védte parádésan Alasztics Marcell, akinek a bravúrjára hamarosan újra szükség volt, akkor Rácz nem tudott kifogni rajta.

Egyre inkább beszorította az egyetemi csapat Juanra Calvo együttesét, azonban nagyon ügyelniük kellett a gyors ellentámadásokra. A növekvő hazai fölény ellenére aztán mégis a Haladás növelte az előnyét. Először ismét egy szöglettel mattolták a debreceni védelmet Vas Ádám révén, majd megint Krajcsi volt bizonytalan, ezt Dróth használta ki és közelről fejelt az üres kapuba. Hiába tűnt mezőnyben szinte egyenlő erők küzdelmének az összecsapás, a vendégek már 5–1-re vezettek az első félidő végén a DEAC pillanatnyi megingásai miatt.
A második játékrészre Tóth Benedek váltotta Krajcsit a hazai kapuban. Elek Gergő tanítványai többet birtokolták a labdát a szünetet követően, azonban a Hali rendkívül stabilan védekezett, és a labdaszerzést követően vezetett kontrái állandó veszélyt jelentettek. A 27. percben aztán szépíteni tudott az egyetemi alakulat: egy lendületes támadás végén Deiby tálalt középre Rácznak, aki közelről a hálóba bombázta a labdát. 

A bajnoki utolsó negyedéhez érkezve a DEAC egyre többször vette elő az 5 a 4 elleni játékot, – Tóth egészen az ellenfél térfeléig kijött a kapujából, – ezzel folyamatosan nagy nyomást helyezve a Haladásra. A listavezető fegyelmezetten védekezett, amikor pedig lövésig jutott a hazai gárda, akkor rendre Alasztics védett. A találkozó kezdett egyre feszültebbé válni, Deiby és Dróth össze is akaszkodtak, – ami a kettejük között lévő majdnem 40 centiméteres különbség miatt meglehetősen különös látvány volt. A játékvezető mindkét felet egy-egy sárga lappal jutalmazta.
A hazaiak nem adták fel az egyenlítés reményét, így egyre inkább kitámadtak, ennek azonban az lett az eredménye, hogy a 37. minutumban egy remek ellentámadást követően Rutai ismét betalált, ezzel valószínűleg végérvényesen eldöntve a három pont sorsát.
A DEAC derekasan küzdött az egész mérkőzés során, de a Haladás kíméletlenül kihasznált minden hibát, és magabiztosan nyert 6–2-re.

Bakos Attila

A tények

Férfi Futsal NB I. alapszakasz, 21. forduló
DEAC–Haladás VSE 2–6 (1–5)
Debrecen, DESOK-csarnok, 312 néző. Vezette: Szilágyi Norbert (Takács Ákos, Balla Levente)
DEAC: Krajcsi – Deiby, Thiago, Rácz Zs., Tóth A. Cserék: Tóth Benedek., Vas O., Harmati, Szatmári Á., Sándor K., Győri, Szabó Á., Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő
Haladás: Alasztics – Szalmás, Dróth, Santos, Vas Á. Cserék: Gyimesi, Kovács M., Knizs, Nagy K., Hajmási, Henrique, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Rutai. Vezetőedző: Juanra Calvo.
Gól: 1–0 Rácz Zs. (2.), 1–1 Dróth (3.), 1–2 Rutai (5.), 1–3 Henrique (6.) 1–4 Vas Á. (16.) 1–5 Dróth (17.) 2–5 Rácz Zs. (27.) 2–6 Rutai (37.)

 

 

Címkék#DEAC#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában