Jégkorong

2023.02.10. 17:21

A fejekben vannak gondok a hokisoknál

Nehéz helyzetben van a DEAC jégkorongcsapata, vasárnap nyerniük kell, ha folytatni akarják.

Izacky Jakubra és társaira nagyon nehéz feladat vár

Forrás: Napló-archív

Veszélybe került a DEAC jégkorongcsapatának negyeddöntőbe jutása, miután a második összecsapását is elveszítette György József alakulata FEHA19 elleni playoff-kvalifikációs párharcban. Csütörtökön este teljes volt a káosz a jégen a hazaiaknál a Debreceni Jégcsarnokban, óriási meglepetésre 6–0-ra alulmaradtak a cívisvárosiak.

A szerda esti, hosszabbítás után elveszített hazai mérkőzés után másnap ismét otthon játszott a DEAC a FEHA19 együttese ellen, de nem volt benne köszönet. Rögtön a 12. másodpercben betaláltak a vendégek, és innentől egyre mélyebbre kerültek Hetényi Zoltánék, akik az első etapban és a másodikban is három-három találatot kaptak be. 

A kegyelemdöfés

– Nehéz ilyenkor bármit is mondani, elnézést kérek az egész csapat nevében a szurkolóktól, és köszönjük nekik a kitartó buzdítást. Az egyetlen pozitívum most, hogy egy meccs még biztosan lesz. A céljaink nem változtak, három összecsapást meg kell nyernünk, ami még mindig sikerülhet. 

Teljes mentális káosz uralkodott a jégen, az okát sajnos nem tudom, a szakmai stábbal majd kielemezzük a történteket. A legjobbunkat kell nyújtanunk Fehérváron vasárnap

 – fogalmazott a meccs után Mazzag Dániel. 

A DEAC vezetőedzője, György József sem sok pozitívumot tudott mondani a találkozó végén. – Nem akarom senkire sem ráhúzni a vizes lepedőt, viszont az tény, hogy annak a játéktudásnak, amely megvan a fiúkban, csak a töredéke jön ki az utóbbi időben. Elsősorban mentális problémáink vannak, ez több hete jellemző. Nagyon be akartunk jutni a hatba, de a Fradi ellen hosszabbítás után kikaptunk, ekkor megtört a fiúkban valami, ment is az egymásra mutogatás. 

Tartottam is egy megbeszélést, de úgy tűnik, nem sikerült rendbe tenni a dolgokat. Ami a vasárnapot illeti, a kegyelemdöfést a legnehezebb bevinni, eddig nem volt veszítenivalója a Fehérvárnak, már van

 – értékelt a mester.

A három győzelemig tartó küzdelem vasárnap 17.30-tól Székesfehérváron folytatódik. Ha a debreceniek győzni tudnak, életben tartják esélyeiket, ha viszont kikapnak, akkor itt a vége. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában