Női kézilabda NB I.

2022.12.29. 14:29

Stílusos búcsú az óévtől: jön a Loki–Győr kéziderbi

Az ETO-ban nevelkedő Planéta Szimonetta azon lesz, hogy megnehezítse egykori csapata dolgát.

Planéta Szimonetta | Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler női kézisei méltó módon búcsúztatják a 2022-es esztendőt, hiszen péntek este a világ egyik legjobb csapatát, a Győri ETO-t fogadják a Hódosban. A Loki a válogatott szünetet követően az MTK ellen vereséget szenvedett, azóta viszont mind a három bajnokiját megnyerte. 

Az évzáró mérkőzést megelőzően Planéta Szimonetta, a DVSC átlövője beszélt a HAON-nak az együttes formájáról és az előttük álló összecsapásról. – Fájó vereséget szenvedtünk az MTK-tól, de túl kellett lépnünk rajta, hiszen a céljainkat továbbra is elérhetjük.

Úgy érzem, hogy a csapat javuló tendenciát mutat az elmúlt meccseken, nagy szükség volt a győzelmekre

– fogalmazott.

A 2021 óta debreceni színekben szereplő kézilabdás Győrben nevelkedett és vált felnőtt játékossá, ezért számára mindig különleges az ETO ellen pályára lépni. – Főleg az ottani meccseknek van egy plusz érzelmi töltete, hogy abban a csarnokban játszom, ráadásul olyankor a családom is ott van a lelátón.

Ahogy minden csapat, mi is nagyon várjuk a Győr és a Fradi elleni találkozókat, próbáljuk a tudásunk legjavát nyújtani és megnehezíteni a dolgukat

– mondta. 

Legutóbb októberben csapott össze a Loki az ötszörös BL-győztes alakulattal, akkor Szilágyi Zoltán tanítványai remek produkcióval rukkoltak elő. Egészen a hajráig tartották a lépést Anne Mette Hansenékkel, akik csak a végén tudták a maguk javára fordítani a 25–22-vel végződő meccset. Planéta Szimonetta bízik benne, hogy minimum olyan teljesítményt tudnak nyújtani ellenük, mint legutóbb. – Nagyon nehéz lesz, mert kiváló kéziseik vannak, ha valamelyik sztárnak esetleg rosszabb napja van, akkor többen a helyébe tudnak lépni.

Minden poszton, minden játékosukra ugyanúgy kell figyelnünk, ami nem lehetetlen, de hatalmas feladat.

Kitaláltunk egy szisztémát, reméljük, hogy működik majd – jegyezte meg.

A DVSC Schaefflert érzékeny veszteség érte, hiszen a csapatkapitány, Hornyák Dóra Siófokon súlyos térdsérülést szenvedett, és hosszú időre kidőlt. – Azon vagyunk, hogy betöltsük azt az űrt, ami utána maradt, próbálkozunk több védekezési formával is, hogy minél kevésbé érződjön majd a hiánya, de ehhez idő kell.

Kénytelenek vagyunk megtalálni a megoldást, hiszen hamarosan jönnek az Európa-liga küzdelmei is

– hangsúlyozta. 

A klub már kedden jelezte, hogy minden jegy elkelt az év utolsó derbijére, így biztosan fergeteges miliő várja majd a lányokat a Hódosban. – A szurkolóink hatalmas erőt adnak nekünk, csodás hangulatot varázsolnak a meccsekre, ezt a többi csapat is elismeri – fogalmazott Planéta Szimonetta és hozzátette: ez mindig plusz löketet ad nekik.

A DVSC Schaeffler–Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzés tehát pénteken 19 órától kezdődik majd a telt házas Hódos Imre Sportcsarnokban. A debreceni klub felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a helyszínen már nem lehet jegyeket vásárolni és érdemes lesz a megszokottnál korábban érkezniük.

Bakos Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában