Darts

2022.12.19. 16:45

Sokan ragadtak nyilat a Karácsonyi Kupán

Az év utolsó megmérettetését a Karácsonyi Kupa keretein belül páros és egyéni versenyszámban szervezte a DEAC dartsszakosztálya a Red and White-ban.

Forrás: deac.hu

A páros versenyre 39 kettős (78 fő) nevezett, így 7 darab 5 fős és 1 darab 4 fős csoport alakult ki. A csoportmérkőzések után a főágon 3 nyert legig tartó mérkőzéseken mérkőzhettek meg a 24-es főtáblára kvalifikált játékosok. A dobogó legfelső fokára a Vályi Attila (DEAC) és Oláh Bence Attila (DEAC) párosa ért fel, ők tartották otthon az első helyet. A döntőben 64.76-os átlaggal nyertek 3-2-re Serdült Ákos Szilveszter (ABDSE) és Szilágyi Ádám (ABDSE) ellen – számolt be a deac.hu.

Eredmények

1. Oláh Bence Attila – Vályi Attila
2. Serdült Ákos Szilveszter – Szilágyi Ádám
3. Rásó Imre – Kovács Attila
3. Szász Attila – Incze László

Az esemény az egyéni versennyel folytatódott. 63 fő regisztrálta magát a versenyre, a szervezők pedig egyenes kieséses rendszer alapján bonyolították le a versenyt. Az első fordulóban 5 nyert leg, a legjobb 32 mezőnyétől pedig 6 nyert leg szükségeltetett a győzelemhez. A játéknap színvonalát jelzi, hogy összesen 29 darab 180-as maximum született. Statisztikailag a végső győztes Szilágyi Ádám (ABDSE) gyakorlatilag mindent vitt: a legjobb 8-ba jutását 81,16-os körátlaggal abszolválta, mely a verseny legmagasabb meccsátlagává avanzsálódott. Ádám dobta a legrövidebb leget (14 nyilas), valamint a legtöbb 180-at is (6 darab), melyet különdíjjal jutalmaztak. Díjazták továbbá a legmagasabb kiszállót: Sviderszki Dávid (DVTK) 146-os kombinációját (T20, T18, D16), valamint a legeredményesebb női versenyzőt, Incze Éva Viktóriát (DEAC).

Szilágyi Ádám (ABDSE) a döntőben 6-1 arányban nyert Komádi Krisztián (SDC) ellen. A dobogó további fokaira Serdült Ákos Szilveszter (ABDSE) és Vályi Attila (DEAC) léphettek fel harmadik helyezettként.

Eredmények

1. Szilágyi Ádám
2. Komádi Krisztián
3. Serdült Ákos Szilveszter
3. Vályi Attila

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában