Röplabda

2022.12.08. 08:07

Rossz helyzetből várhatja visszavágót a DEAC

Bírói ítéletek is borzolták a debreceni kedélyeket a kupameccsen.

Forrás: Czinege Melinda

Nincs könnyű helyzetben a DEAC férfi röplabdacsapata, miután hazai pályán 3:1 (17:25, 25:20, 20:25, 19:25) kikapott a Kazincbarcikától a magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Hazai szempontból nem indult a DESOK-ban rendezett szerda esti mérkőzés, hiszen Tóth András rögtön az első akció során elcsúszott, és megütötte magát, ám szerencsére folytatni tudta játékot. A kissé felforgatott összeállításban kezdő hajdúságiaknak gondjai akadtak a nyitásfogadásokkal, és sajnos a befejezésekkel is, 3:8-nál Fodor Antal időt is kért.
Sajnos nem segítettek a mesteri szavak, nem igazán csökkent a különbség. 

15:23-nál egy igen látványos labdamenetet nyert meg a Debrecen, ami reményt adhatott volna, de egy elhibázott nyitás, majd egy rossz megoldás pontot is tett az első szettre.

Gustavo szép tenyerese jelentette a nyitó pontot a második etapban, amely lendületet adott az egyetemistáknak, 10:5-re meg is léptek. Ezt követően zárkózott a közben felébredt Barcika, akár egy izgalmas szettvégjátékra is lehetett volna kilátás, de szerencsére Bagics Balázsék kontrollálták a játszmát és 25:20-ra meg is nyerték.

A harmadik szett is jól indult debreceni szempontból, leginkább az idegenlégiósok villogtak. Aztán két véleményes birói döntést követően máris a cívisvárosiak nyakában voltak a vendégek (12:12).

Nem sokkal később Fodor Antal időt kért, hogy megnyugtassa fiait, ám újabb vitatható ítéltelek sújtották Bán Viktorékat, ami meg is zavarta egy picit a hazai fejeket, így 25:20-ra behúzta a szettet a Vegyész.

A negyedik, és mint kiderült, záró játszmára is maradt a sok hiba, ráadásul a végére mintha el is ”fogyott” volna a DEAC, így a vendégek megérdemelten nyerték 3–1-re az első felvonást.

A visszavágóig van idő dolgozni a hibák javításán, mert a tervek szerint január 11-én csap újra össze a két gárda a borsodiak otthonában.

MSZ

A tények
Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
Debreceni EA–GreenPlan-VRCK 1:3 (17:25, 25:20, 20:25, 19:25)
DESOK, 150 néző. Vezették: Árpás Krisztina, Halász Enikő
DEAC: Tóth A., Moret 12, Willian 20, Almora 13, Kiss I. 4, Bagics 8. Csere: Bán (liberó), Imre, Korbély, Remete 2, Lovas. Vezetőedző: Fodor Antal.
Kazincbarcika: Blázsovics 5, Juhász 12, Csoma 8, Reffatti 11, Moraes 9, Páez 2. Csere: Kiss M. (liberó), Tarabus, Péter B., Szabó D. 7, Péter M., Warzywoda. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Mesterszemmel:
Fodor Antal: – Hadilábon álltunk a szerencsével és a teljesítményünk sem közelítette meg amit vártunk. A hibáink kijavításán kell dolgoznunk.
Toronyai Miklós: – Örülök, hogy nyertünk, és azért is boldog vagyok, mert tovább folytatódik a jó szériánk. Debrecenben nehéz játszani, és nyerni is az utóbbi időben, nekünk szerencsére ez most sikerült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában