Futsal

2022.12.19. 15:44

Már Olaszországban vannak a DEAC-os lányok

A Debreceni Egyetem gárdája a nem hivatalos Bajnokok Ligája helyszínén készülhetett.

Forrás: deac.hu

A Debreceni Egyetem női futsalosai egy rangos nemzetközi tornán zárják az évet. Az együttes nagyjából 12 órás utazást követően vasárnap délután megérkezett Olaszországba. – A körülményekre egy rossz szavunk sem lehet, a hotel és a kiszolgálás egyaránt kiemelkedő, a helyiek jelesre vizsgáztak vendégszeretetből, egyedül a kissé hűvös szobák rondítanak bele némileg az idillbe. Tegnap a program egyik központi eleme a vb-döntő megtekintése volt, majd egy kiadós alvás következett, ami ráfért mindenkire – számolt be hétfőn a klubhonlap. 

A debreceni lányok a nem hivatalos BL-nek is tekinthető viadalon a hét legelső napján nem lépnek pályára, így a reggeli után Quirikó Vivien vezetőedző edzést tartott. A pörgős foglalkozáson belakhatták a falconarai csarnokot, amely kb. 1500 drukker befogadására alkalmas. A kaput először Czégény Zsuzsa vette be, a mieink remélhetőleg hasonló szép gólokat szereznek az olasz és a holland bajnok elleni csoportmeccseken.

– Érződik még a lányokon az utazás miatti fáradtság, ebből a szempontból szerencsés, hogy az első napon nincs meccsünk. A talaj eléggé csúszós, amihez nem igazán vagyunk hozzászokva, de örülünk, hogy megtapasztalhattuk a körülményeket. Reményeim szerint holnapra fel tudunk töltődni – nyilatkozta a deac.hu-nak Quirikó Vivien vezetőedző.

A torna nyitómeccsén a spanyol Atlético Navalcarnero a lengyel Poznannal találkozik 17 órától, aztán az olasz Cittá di Falconara a holland DRS Vijfje gárdája ellen bizonyíthat. Üveges Katalinék első összecsapása kedd este lesz, ezen a házigazda vár rájuk.

A csoportbeosztás

A-csoport: DEAC, Cittá di Falconara (olasz), DRS Vijfje (holland)

B-csoport: Benfica (portugál), Poznan (lengyel), Atlético Navalcarnero (spanyol)

A DEAC programja

December 20.: Cittá di Falconara-DEAC

December 21.: DEAC-DRS Vijfje

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában