Eredmények

2022.12.17. 19:14

Három aranyat nyertek a DEAC vívói az országos bajnokságon

Battai Sugár kard egyéniben, Osváth Richárd tőrben és kardban végzett az élen.

Kis Abigél, Simon Petronella, Battai Sugár és Kónya Csenge

Forrás: Hunfenncing

Pénteken rekordnevezéssel vette kezdetét a vívók felnőtt országos bajnoksága Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A deac.hu beszámolója szerint az első napon a selejtezők során a hölgyeknél a klub négy vívója, Kónya Csenge, Battai Sugár Katinka, Kis Abigél és Simon Petronella kvalifikálta magát a szombati főtáblára. Közülük utóbbi három jutott a nyolcaddöntőbe, ahol Kis Abigél éppen Battai Sugárral vívott a legjobb nyolcba kerülésért. Az asszót Battai magabiztosan nyerte 15:5-re, így ő a DEAC-ot már egyedül képviselte a legjobb nyolcban, mivel Simon Petronella alulmaradt a Törökbálint versenyzője, Masa Csengével szemben.

Battai Sugár könnyedén vette a negyed- és az elődöntőt is, így hamar a fináléban találta magát. Itt a válogatottbeli csapattársával, Szűcs Lucával vívott. A két világbajnok asszója Battai Sugár sikerét hozta, aki remek teljesítménnyel, magabiztosan győzött 15:7-re.

A férfiaknál Bányay Marcell és Galgóczy Tamás volt tagja a 32-es táblának. Előbbinek nem sikerült továbbjutnia, míg Galgóczy a nyolcaddöntőig jutott, itt azonban kikapott MTK-s vetélytársától, Péch Miklóstól.

Az országos bajnokságon remekül szerepelt kerekesszékes vívónk, Osváth Richárd is, aki ellen senkinek nem volt esélye. Kiválóságunk tőr és kard egyéniben is magabiztosan végzett az élen, begyűjtve így két aranyérmet.

A DEAC eredményei a felnőtt vívó országos bajnokságon

Női kard egyéni: 1. Battai Sugár, 10. Simon Petronella, 14. Kis Abigél, 19. Kónya Csenge, 33. Falucskai Márta, 35. Tóth Liliána.

Férfi kard egyéni: 13. Galgóczy Tamás, 25. Bányay Marcell, 53. Sápi Vince.

Kerekesszékes ob

Férfi tőr egyéni: 1. Osváth Richárd

Férfi kard egyéni: 1. Osváth Richárd

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában