Jégkorong

2022.12.31. 17:29

György József reméli, a győzelem megtörte a DEAC rossz szériáját

A hokisok vezetőedzője felemlegette, hogy az utóbbi időben nem mentek be a helyzeteik.

Sági Martin (jobbra) ünnepelte gólját a csapatkapitánnyal, Molnár Dáviddal

Forrás: Kiss Annamarie

A DEAC jégkorongcsapata péntek este játszotta utolsó bajnokiját a 2022-es esztendőben, és a listavezető Budapest Jégkorong Akadémia volt a vendég. A debreceniek ebben az idényben már képesek voltak legyőzni a liga talán legjobb formájában lévő csapatát, és ez most is sikerült. 4–2-es diadalt aratott a Debreceni Egyetem alakulata Sági Martin, Dominik Novotny, Jan Dalecky és Mark Smirnov góljával.

György József, a DEAC vezetőedzője
Forrás: Napló-archív

György József vezetőedzőék a hiányzók miatt nem túl pozitív előjelekkel várhatták az összecsapást, ezért is okozott hatalmas boldogságot a siker. – Az volt a kérésem a fiúktól, hogy kezdjük jól a meccset, ami szerencsére meg is történt: az első hat-hét percben volt szólónk, ziccerünk, azonban egyiket sem tudtuk értékesíteni. A harmad második felében feljött a BJA, amely nagyon gyors csapat, és fel is hívtam a figyelmet rá, hogy minden egyes hibát kihasználnak. A középső harmad előtt a szünetben kértem, hogy legyünk kicsit fizikálisabbak, ütközzünk többet. Ennek hatására az ellenfél kezdett frusztráltá válni, és ebből mi jöttünk ki jobban, annak ellenére, hogy üres kapus helyzeteink maradtak ki – értékelt a találkozót követően.

A szakember felemlegette, hogy az utóbbi időben jellemzően jól játszott együttese, de nem használták ki a lehetőségeiket. – Nagyon remélem, hogy most a listavezető elleni sikerrel ez megtört, és ezentúl akár fele ennyi ziccerből is megszerezzük a három pontokat – fejezte ki reményeit György József. A tréner hozzátette, a fiúknak példás volt a hozzáállásuk a mérkőzés során és nagyon örül a győzelemnek.

BA

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában