Labdarúgás

2022.12.21. 14:27

DVSC: szükségünk van új igazolásokra!

Szrdjan Blagojevics reméli, a törökországi edzőtáborba már az új igazolásokkal a fedélzeten utazik el a Loki.

Forrás: Molnár Péter

Az erősítésé volt a főszerep szerda délelőtt a DVSC edzésén, de egyelőre nem egészen úgy, ahogy valószínűleg a szurkolók szeretnék, ugyanis új játékosok igazolása helyett a régiek erőnlétének fejlesztésén volt a hangsúly. A Szrdjan Blagojevics vezette szakmai stáb két részre osztotta a labdarúgókat, amíg az első csoport a konditeremben izzadt, a másik felmérésen vett részt az egyik füves pályán. A futballisták teljesítményét fotocellás rendszer segítségével mérték és rögzítették, a játékosok hiába keresték tekintetükkel a labdákat, azok bizony nem kerültek elő, majd csak a délutáni foglalkozáson kaptak főszerepet.

Forrás: Czinege Melinda

A szerb szakvezető és szakmai stábja mindent előre megtervezett, a játékosok az elmúlt hetekben egyéni edzésterv alapján készültek, hétfőn orvosi vizsgálaton estek át, keddtől pedig megkezdődtek a keretedzések.

A Haon a pallagi edzőközpontban érdeklődött a szakembernél, miként is alakul a Loki felkészülési programja. A tréner elmondta, a világbajnokság miatti leállás alatt is folyamatosan a futball és a csapat körül forogtak a gondolatai.

– Nem tudok elszakadni a labdarúgástól, az mindig ott van a gondolataim között, főleg, hogy az elmúlt időszakban nem tudtunk személyesen együtt dolgozni a játékosokkal. Viszont a mögöttünk hagyott hetek lehetőséget nyújtottak arra, hogy rákészüljünk a tréningekre, és pár olyan dologgal is foglalkozzunk, amire az ősszel kevés időnk jutott. Hasznos heteken vagyunk túl, felkészültünk a ránk váró komoly munkára.

A játékosok egyéni edzéseket végeztek, amelyeket becsülettel végig is csináltak, ugyanis az eddig felmérések eredményei jók.

Emiatt azonnal elkezdhetünk dolgozni a technikai, taktikai gyakorlatokkal is, aminek nagyon örülök – jelentette ki a szerb szakember.

A piros-fehérek a Hajdúságban edzenek év végéig, hol napi egy, hol kettő tréninggel, melyek közben felmérésekkel ellenőrizik a labdarúgók állapotát.

A csapat még az idén lejátssza az első tesztmérkőzését is, 30-án az Újpesttel csap össze a fővárosban.

Azt követően a játékosok kapnak két nap pihenőt, hogy a szeretteik körében töltődhessenek fel a folytatásra, hiszen január 2-tól 20-ig a törökországi Antalyában edzőtáborozik a gárda. A végső simításokat a január 28-i rajtra a cívisvárosba visszatérve végzik el majd Dzsudzsák Balázsék.

A csapatból eddig csak a brazil középső védő, Charleston távozott, de várhatóan további játékosoktól is elbúcsúzik a klub, ugyanis a szakmai stáb megítélése alapján szükség van frissítésre.

– Dolgozunk a csapat megerősítésén, ám ez nem csak a vágyaimtól függ, komoly anyagi vonzatai is vannak.

Ismerem a képességeinket, tudom, mit lehetne javítani ahhoz, hogy jobbak legyünk.

Beszéltem a vezetéssel, szükségünk van új focistákra, de előbb csökkenteni kell a jelenlegi keret létszámát, mert 27 mezőnyjátékosunk és öt kapusunk van. Ha ez sikerült, csak utána gondolkodhatunk labdarúgók szerződtetésében. Ugyanakkor természetesen folyamatosan figyeltük, figyeljük azokat a játékosokat, akik új erőt adhatnak számunkra. Remélem, a törökországi edzőtáborba már az új igazolásaink is velünk tartanak majd – mondta el Szrdjan Blagojevics.

MSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában