Disc golf

2022.12.21. 07:53

Alacsonyan szálló, színes korongok tűntek fel a Tóciban, de egy tehenet sem szippantottak fel

Decemberben két olyan ünnepi discgolf-esemény is volt, amelyen a DEAC sportolói érdekeltek voltak. Hazai pályán és Budapesten is szép eredményeknek örülhettek a sportág szerelmesei.

Forrás: DEAC

December 3-án a DEAC frizbiszakosztályának szervezésében zajlott a hetedik Debrecen Disc Golf Open, melyet idén a Miklós-nap közelsége miatt mikuláskupaként hirdettek meg. A tócóskerti járókelőknek érdekes élményben lehetett részük, mert a Tócoskerti Disc Golf Parkban felállított 12 lyukas pályán a 22 résztvevő közül sokan manósipkában vagy mikulás jelmezben álltak rajthoz. A sportolók négy kategóriára osztva versenyeztek. Amatőr női kategóriában Kovács Lilla, amatőr férfiben Almási Bálint végzett az élen. A profi női versenyzők között Kallós-Balogh Piroska, profi férfiak között pedig Korompai Hunor állhatott a dobogó legfelső fokára – közölte a DEAC frizbiszakosztálya.

Forrás: DEAC

– Nagy szerencsénk volt az időjárással, s bár hűvös volt, de végig ragyogóan sütött a nap – mondta el Almási Dávid, a verseny egyik szervezője. – Nagyon örültünk, hogy a kései időpont ellenére ilyen sokan neveztek. A résztvevők Budapestről és Debrecenből érkeztek, és a versenyzők fele amatőr volt, akik még csak most ismerkednek a sportággal. A rendezvény keretében igyekeztünk felhívni a figyelmet a jövő évi Ultimate Frizbi Egyetemi Világbajnokságra is, amelynek a Debreceni Egyetem ad majd otthont 2023. július 4-8. között. Az érdeklődő járókelőknek elmondtuk, hogy a manósipkás versenyzők valójában komoly sportemberek, és jövő nyáron rangos világesemény érkezik városunkba – tette hozzá.

December 17-én Budapesten, a Sportligetben rendezték meg a Disc Golf Karácsony Kupát, amelyen Almási Dávid második helyezést ért el.

– Ez a verseny inkább az ünneplésről szólt, mintsem a vérmes küzdelemről. A hazai discgolf-versenyzők gyűltek össze ezen a napon, hogy egy laza játék formájában elbúcsúztassák a 2022-es golfos évet. A pálya teljesítése közben kicsit visszatekintettünk, hogy mennyi minden történ idén, nemzetközi és hazai versenyeken szerepeltünk, részt vettünk a csapat-világbajnokságon, és persze beszélgettünk arról is, hogy milyen kihívások várnak ránk 2023-ban. A játék végére azért egész szoros kis csata alakult ki. Végül Török Péter mögött a második helyen végeztem – nyilatkozta.

A DEAC frizbisei január elején folytatják felkészülést a tavasszal kezdődő versenyszezonra. ennek egyik fontos állomása a saját rendezésű nemzetközi felkészülési verseny, amely Hajdúböszörményben zajlik majd a január 14-15-i hétvégén. Az egyetemi vb szervezése kapcsán pedig január végén folytatódik a helyi lakosok figyelemét felkeltő kampánysorozat, melyen a klub sportolói is részt vesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában