Női kézilabda Eb

2022.11.15. 11:42

Most sem jött össze a győzelem

A svédek ellen is megvolt a tisztes helytállás, ám a győzelem ismét elmaradt, így már biztos, hogy a középdöntő csoport utolsó helyén végez a magyar válogatott.

Forrás: Kovács Anikó / MKSZ

Mivel az erőn felül teljesítő szlovén válogatott a hajrában alulmaradt a címvédő Norvégiával szemben, az már a kezdés előtt biztossá vált, hogy a magyar válogatott két győzelemmel kiharcolhatja, hogy bekerüljön a kontinenstorna végjátékába és az 5. helyért játszhasson. Ehhez elsőként Svédországot kellett volna legyőznie a mienknek hétfőn este, ami cseppet sem tűnt könnyű feladatnak. Rajtunk kívül a szlovénok számra is nagyon fontos volt ez a mérkőzés, hiszen egy esetleges magyar sikerrel a társházigazda Magyarország szerdai legyőzésével ott lehetett volna az elődöntőben - írja a DVSC Schaeffler honlapja

A magyar csapat tizenhatos meccskeretében ezen a mérkőzésen ott volt mind a hat DVSC Schaeffler-játékos, Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra, Hornyák Dóra, Kácsor Gréta, Töpfner Alexandra és Vámos Petra is.

Svéd góllal indult a meccs, amire Vámos Petra válaszolt, ezután azonban sorozatban háromszor voltak eredményesek az északiak. A magyar válogatott azonban visszakapaszkodott, s egy négy nullás rohammal fordítani tudott. Az első játékrész derekán még 11–10-re vezettünk, aztán fordított Svédország, és a félidőben hárommal járt előrébb. A folytatásban is ment becsülettel a magyar válogatott, ám ezen a meccsen nem volt esély.  Egyrészt sokat hibáztunk, másrészt Vámos Petrát és Klujber Katrint módszeresen „vadászták le” a sárgamezes védők – büntetlenül. Amit a játékvezetésről anélkül leírhatunk, hogy bárkit is mélyen megsértsünk: jól sikerült a két montenegrói hölgy körmének lakkozása, ezt ország-világ láthatta, amikor passzív játék miatt felemelték a kezüket.

A végére kicsit hitehagyott lett a sokáig jól küzdő magyar válogatott, s végül ötgólos vereséget szenvedett.

Ezzel eldőlt, hogy a szerdai, Szlovénia elleni meccstől függetlenül a középdöntő csoport hatodik helyén zár a magyar válogatott, s ezzel az utolsó fordulótól függően 11. vagy 12. lesz az Eb-n.

SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 30–25 (18–15)

Ljubljana 1000 néző. V: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak)

MAGYARORSZÁG: Szikora – Győri-Lukács 1, Klujber 6 (1), Füzi-Tóvizi 2, Hornyák D., Vámos P. 2, Márton G. 3 Csere: Kuczora 5, Albek 2, Debreczeni-Klivinyi 4, Bordás, Kácsor, Pásztor N., Töpfner, Korsós. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában