Labdarúgás

2022.11.16. 18:30

Baráth Péter meghálálná a bizalmat a kapitánynak

A DVSC középpályása Luxemburg és Görögország ellen bizonyíthat Marco Rossinak.

Forrás: Napló-archív

Ismét tagja a férfi A-válogatott keretének a Loki saját nevelésű középpályása, Baráth Péter. Minden sportszerető ember tudja, hogy a nemzeti tizenegy idén mekkora eredményeket ért el a Nemzetek Ligájában, s ezeknek a sikereknek a cívisvárosi sportoló is részese volt, bár pályára nem lépett, de a talján tréner számolt vele a kerethirdetésekkor. Csütörtökön és vasárnap azonban barátságos meccseket vív a válogatott, s ezeken a találkozókon esély nyílik az olyan labdarúgók előtt a bemutatkozásra, akik még nem léptek korábban soha pályára meggypiros szerelésben. A hajdúsági közönségkedvenc a Haonnak elmondta, óriási megtiszteltetés számára az újabb meghívó, majd hangsúlyozta: ugyanúgy készülnek egy felkészülési meccsre is, mint egy téttel bíró találkozóra. – Minden összecsapásra ugyanazzal a mentalitással készülünk, nem különböztetjük meg a többi meccstől. Kemény ellenfelekkel találkozunk, tudjuk az erősségeiket, szeretnénk továbbvinni azt a küzdőszellemet és mentalitást, ami jellemez minket. Célunk, hogy még ennél is többet mutassunk magunkból, és győzelmekkel zárnánk a 2022-es esztendőt. Az eredmény mellett fontosnak tartom azt is, hogy játékban még többet fejlődjünk, de ebben az aspektusban is nagyot léptünk előre – mondta Baráth Péter. 

Külső szemmel is jól látható, hogy mennyire egy cél lebeg a játékosok szeme előtt és mennyire összetartó a csapat. A korábbi évekhez képest ebben óriásit lépett előre a gárda, s talán ez is lehet a sikerek egyik kulcsa. – Természetesen megvan az összetartás és összhang, ami egy irányba visz minket. Mindenki tiszteli a másikat, egymásért dolgozunk és küzdünk. Ez is azt mutatja, hogy mennyire erős közösség alakult ki Telkiben – tette hozzá a játékos. 

Debütálás előtt 

Habár sokadjára tagja Marco Rossi keretének a tehetséges labdarúgó, bemutatkoznia még nem sikerült az olasz mester keze alatt. Elmondása szerint egy gyermekkori álma válna valóra, ha pályára lépne bármelyik mérkőzésen, de így is rendkívül hálás, hogy a „Mister” tervei közt szerepel. 

– Mindenkinek a vágyai közt szerepel, aki elkezd futballozni, hogy egyszer hazáját képviselheti a pályán. Ez alól én sem vagyok kivétel, hiszen kiskorom óta ez a cél lebeg a szemem előtt.

Régóta várok erre a pillanatra, de az is óriási dolog, hogy sokadjára lehetek a keret tagja, így egyáltalán nem éltem meg kudarcként, amikor nem játszottam, sőt, sokkal inkább motivált arra, hogy még ennél is keményebben dolgozzak – nyilatkozta a debütálás előtt álló cívisvárosi középpályás, aki zárszóként hozzátette: a szövetségi kapitány mindenkivel megtalálja a közös hangot, emberileg és edzőként is csak jókat tud róla mondani. 

A Luxemburg-Magyarország találkozót csütörtökön, 20 órától rendezik a Stade de Luxembourg stadionban. 

Orosz Krisztofer 

A válogatott kerete: 

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Tóth Balázsnak (Puskás Akadémia) 

Védők: Csongvai Áron (Újpest), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce) 

Középpályások: Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Schön Szabolcs (MOL Fehérvár), Nagy Ádám (AC Pisa), Baráth Péter (DVSC), Dárdai Palkó (MOL Fehérvár), Styles Callum (Milwall FC), Vécsei Bálint (FTC) 

Támadók: Ádám Martin (Ulsan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Dzsudzsák Balázs (DVSC), Németh András (KRC Genk), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában