Európa-bajnokság

2022.11.29. 15:50

A Főnix Arénában írhatnak történelmet a DEAC játékosai

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem alakulatából ezúttal is sokan kaphatnak válogatott meghívót.

Forrás: deac.hu

Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Debrecen: a Főnix Arénában rendezik meg a női futsal Európa-bajnokság négyes döntőjét 2023 márciusában. Borítékolható, hogy a nemzeti együttesünk keretébe ismét több DEAC-játékos kerül be, és azt sem szabad elfelejteni, hogy Frank Tamás szövetségi kapitány munkáját a debreceni együttes vezetőedzője, Quirikó Vivien segíti. A mieink mellett Portugália, Spanyolország és Ukrajna reménykedhet az éremszerzésben – olvasható a DEAC honlapján.

– Természetesen nagyon örültem, amikor eljutott hozzám az információ, jó hírverése lesz ez a honi női futsalnak – nyitotta a beszélgetést a DEAC trénere. – Nekünk, debrecenieknek még nagyobb a boldogságunk, mivel duplán hazai pályán bizonyíthatunk. A környéken népszerű a sportág, így bízom abban, hogy sokan foglalnak helyet majd a lelátókon. Nem lesz egyszerű megtölteni a Főnix Arénát, de reményeim szerint összejön, a drukkerek buzdítása biztosan plusz energiát fog adni. Júliusban is szerepelhettünk a kontinenstorna végjátékában, a tapasztalatainkat pedig jövőre hasznosítjuk. Idén már nem veszünk részt összetartáson, januárban folytatódik a munka, ekkor edzőtábor vár ránk, februárban pedig a tervek szerint Szlovéniával játszunk felkészülési mérkőzést. Szerintem a DEAC-ból legalább hat-hét futsalos bizonyíthat a final fourban. A lányok keményen dolgoznak, ezért is megérdemelnék azt, hogy bekerüljenek a szűk keretbe – mutatott rá Quirikó Vivien.

A magyarok októberben Brnóban kvalifikálták magukat a négyes döntőbe. Frank Tamás együttese Szlovákiával 1-1-es döntetlent játszott, aztán a bosnyákokat 3-2-re, a házigazda cseheket pedig a duplázó Krascsenics Csilla vezérletével 3-0-ra verte. A selejtezőben Torma Lilla, Krascsenics Csilla, Üveges Katalin, Fülöp Diána, Tóth Nóra, Nagy Anikó és Gajzágó Flóra személyében a DEAC hét játékosa jutott szóhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában