Kézilabda

2022.09.08. 18:56

Veszélyes csapat érkezik a Hódosba

Töpfner Alexandra úgy látja, ha működni fog a védekezés, akkor itthon tartják a két bajnoki pontot.

Forrás: Czinege Melinda

Ismét hazai pályán játszik a DVSC Schaeffler együttese, ezúttal az MTK Budapest érkezik a Hódosba pénteken 18 órától. A piros-fehérek egy magabiztos 33–23-as Alba Fehérvár elleni hazai sikerrel rajtoltak a bajnokságban (a Loki az első négy bajnokiját egyaránt hazai pályán játssza). A sikerből 6 góllal vette ki a részét Töpfner Alexandra, aki éppen a koronázóvárosból tette át nyáron a székhelyét Debrecenbe. A jobbszélső a Haonnak elmondta, mivel nem izgulós fajta, csak egy egészséges feszültség volt benne az összecsapás előtt.

– Nagyon jól éreztem magam a mérkőzésen a pályán. Az elején a védekezésünk nem állt úgy össze, ahogy megbeszéltük, de az első félidő második felében már kiértünk a nagy lövőikre, illetve kapusunk, Catherine Gabriel is jól szűrte az átlövéseket. Emiatt sok lerohanásos gólt tudtunk szerezni, amivel megnyugtató különbséget alakítottunk ki a szünetre, amelyet fordulás után csak meg kellett tartani. Örülök, hogy Szilágyi Zoltán rám bízta a heteseket, igyekszem minél jobban értékesíteni őket a jövőben is. 

Kiváló hangulat volt a mérkőzésen, a szurkolók is nagyon kedvesek, a lefújás után elég sokan megvártak minket, így volt lehetőségem párral beszélgetni is. 

– A tavalyi harmadik helyet meg kellene tartani mindenképp, de nem lesz könnyű, mert minden csapat erősített. Ha majd beindul az Európa Liga, úgy egyszerre két fronton kell majd helytállnunk, a heti két meccs plusz utazás kimerítő lesz, de szerintem kellő pihenéssel és felkészüléssel megoldható – fogalmazott.

A második játékrészt beárnyékolta Besszer Borbálának, a fehérváriak egyik játékosának súlyos sérülése. Töpfner Alexandra látva a bajt azonnal korábbi játékostársához rohant, hogy megpróbálja nyugtatni a nagy fájdalmakkal küzdő kézilabdázót. – Ő az egyik legjobb barátnőm Fehérvárról, a diagnózis alapján a patella tartó szalagja szakadt el, ami miatt műtétre lesz szüksége, és a jelek szerint öt hónapos kihagyás vár rá sajnos. Én már túl vagyok ezeken a műtéteken, mindennap beszélek vele, és próbálom tartani benne a lelket – mondta.

Az előző szezonban komolyan meggyűlt a baja a piros-fehéreknek a fővárosiakkal, hiszen a Győrön és a Ferencvároson a Lokihoz sok szállal kötődő Vida Gergő csapata volt az egyetlen, amelyik le tudta győzni a bajnokságban a Vasutast. 

A Fáy utcai csarnokban 29–28-ra kapott ki a DVSC tavaly novemberben, és áprilisban a Hódosban is alaposan meg kellett szenvedniük Vámos Petráéknak a 29–26-os sikerért. 

A sportstatisztika.com oldal gyűjtése alapján a két csapat eddig 23 mérkőzést játszott az NB I.-ben, 15 debreceni győzelem és két döntetlen mellett hatszor nyertek a kék-fehérek. A Hódosban lejátszott 11 meccsből kilencszer nyert a DVSC, s kétszer osztoztak meg a csapatok a pontokon. 

– Videóztunk már az MTK-ról, remek átlövősorral rendelkezik, ők is erőltetik a gyors lerohanásokat, a gyors játékot. Nekünk ezt kell szűrni, az átlövéseket minél jobban betakarni, illetve a szintúgy erős beálló játékukat kiiktatni. 

Az elemzéskor megbeszéltük, hogy mit hogyan kellene csinálni, ezt kell majd megvalósítanunk pénteken a pályán. 

– A mi erősségünk a védekezés, amiből aztán könnyű gólokat szerzünk, ha ez működni fog, akkor magabiztos győzelmet arathatunk – nyilatkozta.

A DVSC Schaeffler– MTK Budapest mérkőzés 18 órától kezdődik az Őri Erika-Pozdena Erika bírópáros sípjelére. 

Akik nem tudnak kilátogatni a Hódosba, azok a lefújást követően 20 órától megtekinthetik a találkozót a Loki YouTube-csatornáján.

A Haon kíváncsi volt, a 26 éves jobbszélső miként érzi magát a cívisvárosban. – Napról-napra jobban érzem magam, a lányok kedvesek voltak, hamar befogadtak, és mindenki segít, amiben tud. Albérletkeresés miatt májusban több éjszakát töltöttem Debrecenben, akkor már a belvárost nagyjából felfedeztem, és úgy láttam, nagy élet van itt, ami nagyon tetszett. Lehet, hogy Fehérvár központibb helyen fekszik, de itt mindig lehet mit csinálni – válaszolta Töpfner Alexandra. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában