Kézilabda

2022.09.09. 19:46

Kettőből kettő: az MTK-t is megverte a Loki

Az első félidőben kiépített ötgólos előnyüket még kettővel megtoldották a piros-fehérek a fordulás után.

Forrás: Molnár Péter

Ha nem is játszott olyan jól, mint egy hete, így is magabiztos, 31–24-es győzelmet aratott a DVSC Schaeffler együttese az MTK ellen a női kézilabda NB I. 2. fordulójában péntek este.

Az Alba Fehérvárt 33–23-ra legyőző gárdát kissé felforgatta Szilágyi Zoltán vezetőedző, ugyanis a múlt heti kezdőcsapatból csak a francia Catherine Gabriel, és Vámos Petra várta a pályán a játékvezetők sípszavát. A piros-fehéreknek egy nyerősorozat kiépítése, míg a vendégeknek a Kisvárdán elszenvedett vereség kijavítása miatt lett volna fontos a két pont megszerzése.

A megszokott jó hangulatban kezdődött a találkozó a Hódosban, a vendégek első góljára öttel válaszolt a Loki, amelynek gyorsan összeállni látszott a védekezése. A fővárosiak hatperces gólcsendjét a korábban még Anna Punkoként a DVSC-ben is játszó Kekézovity törte meg. Aztán egy időre befagyott az eredmény, mert mindkét gárda játékosai több technikai hibát vétettek támadásban. Nem ez, hanem inkább a bírók ténykedése húzta fel Vida Gergőt, a Vasutashoz sok szállal kötődő mesterét, akinek egy kiosztott sárga lap lett a „jutalma”.

A hazai kispadról sorra érkeztek a friss erők, hogy egy kis életet leheljenek a Lokomotív támadójátékába. Ennek ellenére három gólon ragadt a különbség, mégis Vida Gergő kért időt, hogy pár jó tanáccsal lássa el lányait.

Töpfner Alexandra a kispadról beállva is értékesítette első büntetőjét, amivel újra négy lett közte (10–6, 19. perc). Akadozott a hajdúságiak támadójátéka, így hiába volt megfelelő a védekezés, mégis Catherine Gabriel két óriási bravúrja kellett a végén a 15–10-es félidei vezetéshez.

Bordás Réka kezdte a gólgyártást fordulás után, majd Petrus Mirtill is betalált, és máris 17–10-et mutatott az eredményjelző. Ám gyorsan visszaállt az ötgólos differencia, mert közel sem játszott olyan jól a Debrecen, mint egy hete, igaz, az ellenfél is jobb minőséget képviselt. Aki feltétel nélkül dicsérhető volt, az a kapus Catherine Gabriel, amit lehetett, az megfogott. A játékrész derekán Szilágyi Zoltán időt kért, hogy felrázza a piros-fehéreket. A hangulatra továbbra sem lehetett semmi panasz, minden hazai találatot megünnepelt a közönség.

Ahogy telt az idő úgy lettek egyre fáradtabbak a vendégek, és kidomborodott a Debrecen nagyobb játékereje, valamint mélyebb kerete. Kácsor Gréta kiválóan lőtt, de nem sokkal maradt el tőle a két szélső: Töpfner Alexandra, és Petrus Mirtill, így az utolsó 10 percre – ekkor már Torda Vanessa védte a Loki kapuját – már csak az volt a kérdés mekkora lesz a különbség a két gárda között.

Végül 31–24-re nyert a Vasutas, teljesen megérdemelten. Folyatás egy hét múlva pénteken 17 órától ismét hazai pályán a Dunaújváros ellen. 

MSZ

DVSC SCHAEFFLER–MTK BUDAPEST 31–24 (15–10)

Debrecen, 1000 néző: V: Őri, Pozdena

DVSC: Gabriel – M. Costa, Vámos P. 3, Bordás 3, Planéta 3, Jezsikava, Petrus 6. Csere: Torda (kapus), Kácsor 9, Hámori 1, Hornyák D., Szabó N., Tóvizi, Töpfner 6 (3). Edző: Szilágyi Zoltán

MTK: Győri B. – Grosch 2, Kekézovity 7, Simon P. 2, Szabó L. 1, Koronczai 1, Pelczéder 1. Csere: Suba (kapus), Mazák-Németh, Mészáros-Mihálffy 1, Román D. 2, Pál T. 5 (1), Dakos 1, Sallai N. 1, Juhász E. Edző: Vida Gergő

Kiállítások: 6, illetve 8 perc

Hétméteresek: 4/3, illetve 2/1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában