Labdarúgás

2022.09.02. 17:33

Jó erőkből álló újonccal csap össze a DEAC

Trencsényi Bence szerint a Debreceni Egyetem gárdája nem engedheti meg magának, hogy egy kézlegyintéssel elintézze a Karcagot.

Forrás: deac.hu

A DEAC futballistái Balmazújvárosban vendégeskednek vasárnap délután, mégsem megyei rangadó vár rájuk. Ennek az a magyarázata, hogy a Karcag otthonát éppen felújítják, így az újonc az újvárosi „albérletben” fogadhatja az ellenfeleit. Egyébként a karcagiak nem megszeppent csapat benyomását keltették az elmúlt hetekben az NB III. Keleti csoportjában, hiszen hat forduló alatt tíz pontot szereztek, ezzel a kilencedik helyen állnak a tabellán – emlékeztet a deac.hu.

A karcagiak keretében akadnak rutinos játékosok, elég csak Nagy Zoltánra, Máté Jánosra vagy Sidibére gondolni, bár utóbbit az MLSZ öt találkozóra szóló eltiltással „jutalmazta” pénteken, vagyis a hétvégi összecsapásról is lemarad. Virág Ákost sem kell bemutatni a DEAC szurkolóinak, mivel ő az előző idényben a debreceniek egyik húzóembere volt, ám nyártól a Jász-Nagykun-Szolnok megyeieket erősíti.

A cívisvárosi együttes a kisebb hullámvölgyet követően úgy fest, összekapta magát, ugyanis néhány nap alatt kétszer nyert, előbb az Egert búcsúztatta a Magyar Kupában hosszabbítás után (2-0), majd a Sényő ellen gyűjtötte be a három pontot (3-0).

– Valóban nem lehet lebecsülni a karcagiakat, jól sikerültek az átigazolásaik a holtszezonban, ami látszódik az eredményeken is. Nem számítok könnyű összecsapásra, ám ha mindenki odateszi magát, nem lesz gond. Az előző két meccsünket kapott gól nélkül megnyertük, ez pedig bizakodásra adhat okot. A Sényővel vívott szerdai találkozó a telt ház miatt sokáig emlékezetes marad, annak pedig külön örülök, hogy én szereztem az első gólt. Nagyon jó lenne, ha minden héten ilyen hangulatban léphetnénk pályára. Elég zsúfolt most a programunk, de a szakmai stáb odafigyel a regenerációra, emellett szerencsére bő a keretünk – mutatott rá Trencsényi Bence.

A fiatal támadónak a legutóbbi idény nem úgy alakult, ahogy remélte, minden tétmeccset figyelembe véve csupán két találattal zárt. Ezt a mennyiséget már túlszárnyalta Trencsényi, akinek a neve mellett jelenleg három gól szerepel.

– Nem igazán tudom, hogy mi volt a gond az előző szezonban, de nem is szeretnék kifogásokat keresni. Már a nyáron éreztem, hogy idén jobb produkcióval jelentkezhetek. Sosem vagyok elégedett magammal, például a kapu előtt higgadtabbnak kell maradnom. Nem akarok a gólokkal kapcsolatban célt kitűzni, inkább mindig csak a következő feladatra összpontosítok – nyilatkozta a 21 éves labdarúgó.

NB III. Keleti csoport, 7. forduló
Karcagi SE – DEAC
2022. 09. 04. (vasárnap) 16:00, Balmazújvárosi Városi Stadion

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában