Labdarúgás

2022.09.25. 18:22

DEAC: megvan a negyedik győzelem

A Debreceni Egyetem alakulata zsinórban negyedik alkalommal diadalmaskodott az NB III. Keleti csoportjában.

Forrás: deac.hu

A DEAC futballistái kis túlzással már úgy ismerik Jászberényt, mint a tenyerüket, hiszen a múlt héten kupameccset játszottak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, míg vasárnap bajnokit rendeztek ott. A debreceniek az előző hétvégén Szabó Levente hosszabbításban szerzett találatával győztek 2-1-re, míg vasárnap sokkal magabiztosabban diadalmaskodtak – derül ki a klubhonlap beszámolójából.

Már az elején próbáltak nagy nyomást helyezni a hazaiakra, a DEAC fölénye pedig a nyolcadik percben érett góllá, ekkor egy szöglet után Papp Ferenc fejelt a kapuba. Tizenkét minutummal később Trencsényi duplázhatta volna meg a mieink előnyét, de a bal alsóba tartó lövését Menczeles Iván lábbal hárította. Az első játékrész derekán az egyetemisták a tizenhatos környékéről végezhettek el egy szabadrúgást, a labda mögé Korhut Mihály állt, akinek a bombája a jobb felső sarokban kötött ki, hiába nyújtózkodott a jászberényi kapus, nem volt esélye a védésre. A huszonnyolcadik percben szépen felépített támadás végén Trencsényi köszönt be, ezzel már hárommal vezetett a DEAC. Nem sokkal később Trencsényi remekül ívelt középre, Kerekes Krisztián fejesénél nagy védést mutatott be Menczeles.

A szünetet követően sem változott a játék képe, főleg a hazaiak térfelén zajlott a küzdelem. Az ötvenhetedik percben Raufnak sült el a lába, a próbálkozásával kipókhálózta a bal felsőt. A folytatásban sem ültek rá az eredményre a cívisvárosiak, a jászberényiek nem igazán találtak rajtuk fogást. A lefújásig akadtak még ígéretes lehetőségek, talán a csereként beszálló Tochukwu járt a legközelebb a gólszerzéshez, ám az állás már nem változott.

Sándor Tamás tanítványai immáron négy találkozó óta nem hullajtottak pontot a bajnokságban, a jó szériát a Körösladány ellen lehet folytatni szerdán hazai környezetben.

A tények

NB III. Keleti csoport, 9. forduló

Jászberény-DEAC 0-4 (0-3)

Jászberényi Városi Stadion, vezette: Valu Tibor (segítői: Szilágyi Norbert, Benkő Róbert)

Gólszerzők: Papp F. (8.), Korhut (25.), Trencsényi (28.), Rauf (57.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában