Labdarúgás

2022.09.17. 19:12

A legjobb 32 között a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata újabb győzelmet aratott a Magyar Kupában.

Forrás: DEAC

A DEAC futballistái a szintén az NB III. Keleti csoportjában érdekelt Jászberény otthonában vizitáltak a Magyar Kupa harmadik fordulójában. Sándor Tamás tanítványai bizakodva várhatták az ütközetet, hiszen a bajnokságban az előző három meccsüket megnyerték. Szerencsére a jó sorozat a mai összecsapáson folytatódott – írja a deac.hu.

Meggyőzőbben kezdtük a mérkőzést, Kerekes Krisztiánnak két veszélyes fejese is volt, de ezekből nem született gól. A tizenhatodik minutumban egy szögletet követően Korhut Mihály elé került a labda, aki kapásból lőtt a hazai kapuba. A folytatásban is mi birtokoltuk többet a játékszert, ám az előnyünket nem tudtuk növelni. A félidőhöz közeledve a hazaiak is magasabb fokozatba kapcsoltak: Szőllősi Ferenc veszélyes helyről végezhetett el egy szabadrúgást, a labda a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. Aztán a szünet előtt ismét Szőllősi került a fókuszba, a jászberényi játékos a tizenhatoson belül térült-fordult, majd kilőtte a hosszú sarkot.

A második játékrészben sokáig komolyabb helyzet nélkül zajlott a küzdelem, aztán a hajrában ismét mi domináltunk. Ujvárosi és a csereként beszálló Tochukwu még pontatlanul célzott, de Szabó Levente a hosszabbításban precízebb volt, mivel a tizenhatosról leadott lapos lökete a jobb alsóban pihent meg. Ezzel a találattal behúztuk a mérkőzést, így várhatjuk a következő játéknap sorsolását, ami hétfőn lesz.

MOL Magyar Kupa 3. forduló


Jászberényi FC-DEAC 1-2 (1-1)


Jászberényi Városi Stadion, vezette: Horváth Máté.


Gólszerzők: Szőllősi (45+2.), ill. Korhut (16.), Szabó L. (92.)


A DEAC összeállítása: Tóth – Korhut, Ujvárosi, Orosz – Jankelic (Lakatos, 93.), Sándor, Soltész, Aranyos (Rauf, 8.) – Szabó L., Kerekes, Trencsényi (Tochukwu, 71.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában