Kézilabda

2022.09.03. 13:41

A csapatból mindenki hozzáadott a Loki sikeréhez

Szilágyi Zoltán örült, hogy magabiztos győzelemmel kezdték a bajnokságot tanítványai.

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata pénteken este 33–23-as győzelmet aratott az Alba-Fehérvárral szemben a Hódos Imre Sportcsarnokban. A nyitófordulóban mutatott bronzérmeshez méltó játékot követően Szilágyi Zoltán vezetőedző értékelt a sajtótájékoztatón. 

– Örülök a sikernek, és annak, hogy magabiztosan tartottuk itthon a két pontot. A találkozó elején Katarina Sztosics semlegesítése okozott gondot a csapatnak a betöréseivel, a távoli lövéseivel. Aztán összeállt a védekezésünk, és a Fehérvár hibáit kihasználva tudtunk gyorsan játszani, ami az első félidő második felében eldöntötte javunkra a mérkőzést. A szünetet követően volt olyan időszak, amikor kicsit visszajött ránk az ellenfél, de alapvetően végig felszabadultan kézilabdáztak a lányok. Örülök a győzelemnek és annak, hogy a csapatból többen is jó teljesítménnyel járultak ehhez hozzá – hangsúlyozta a szakember.

A Loki egyik legjobbja Planéta Szimonetta volt, aki 4 góllal és remek védekezéssel járult hozzá a sikerhez. – Már a meccs előtt is azt beszéltük, hogy a védekezés a mi fő erősségünk. Igaz, a találkozó elején akadt némi nehézségünk, de utána stabilizálódtunk hátul és erre alapozva gyors támadásokat vezettünk. Nagyon örülök annak, hogy bárki került a pályára közülünk, hozzá tudott tenni a játékhoz. Ez mindenképpen a csapat erősségét bizonyítja – fogalmazott a Loki játékosa. 

A debreceni női kézisek legközelebb ugyanígy pénteken 18 órától lépnek majd pályára ismét a Hódosban, akkor az MTK lesz az ellenfél.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában