Fotókkal, videókkal

2022.08.22. 12:12

Kozák Luca úgy örült, hogy az érmét is majdnem elhagyta

A debreceni gátfutó boldog dobogónak örülhetett Münchenben.

Forrás: Kiss Annamarie

Mint arról korábban beszámoltunk, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája, Kozák Luca a 100 méteres női gátfutás döntőjében 12.69-es idővel – amellyel beállította az aznap futott saját országos csúcsát – a 2. helyen végzett a müncheni szabadtéri Európa-bajnokság vasárnap esti fináléjában.

A versenyt követően a Haon is ott volt, hogy a reptéren fogadja a debreceni gátfutót.

Még nem fogta fel

Kozák Luca edzőjével együtt érkezett, és bár jól láthatóan fáradtan sétált ki a repülőtér várójába, mosollyal az arcán, készségesen adott interjút portálunknak.

Forrás: Kiss Annamarie

– Még nem sikerült feldolgozni az élményt. Alig aludtunk, egyből eredményhirdetés, valamint doppingvizsgálat következett, éjfél körül értem vissza a szállásra, reggel pedig már utaztunk is vissza. Azt hiszem, kell egy pár nap, hogy felfogjam, mit is értem el – hangsúlyozta, hozzátéve, párszor biztosan végignézik még a futását, de természetesen már most nagyon boldognak érzik magukat.

Remek formának örvendtem az Eb előtt, a Gyulai Memorialon is jól futottam a rontásomig, edzéseken is nagyszerű időket mentem. A döntőben próbáltam magamra koncentrálni, ugyanakkor menni a versennyel, és sikerült is nagyot küzdeni a végére. Magabiztosan mentem oda, úgy, hogy akár meg is nyerhetem. Kellett, hogy felszabadultan tudjak versenyezni

– emelte ki Kozák Luca.

Forrás: Kiss Annamarie

Mondhatni, lengyel-magyar két jó barát állt fel a dobogó első két fokára. Az Európa-bajnoki címet ugyanis a lengyel Pia Skrzyszowska hódította el nagyszerű, 12.53-as időeredménnyel (1986 óta a leggyorsabb idő a versenyszám Európa-bajnoki döntőjében.) – Pia nagyon jól futott, hihetetlenül tehetséges, ő volt az egyik egyértelmű esélyese a finálénak. Boldog dobogó volt, amikor beértem, éreztem, hogy páran nagyon közel voltak hozzám. Nézelődtem az eredmény után, mire odajött Pia, megölelt, és ekkor írták ki, hogy második lettem.

Forrás: Kiss Annamarie

Hol az érem?

Mint mondta, némi komikus elem is jutott a finálé napjára. – Nyilván tipikus Kozák Luca-történet esett meg velem. Elmentem az eredményhirdetés után azonnal doppingvizsgálatra, és az érmemet a dobozával betettem a hátizsákomba. 

Egy kisbusszal vittek át minket, ahonnan kiszállva rohan utánam a sofőr, hogy véletlenül nem az én érmem maradt a fülkében? Áh – mondtam, az enyém a táskámban van. Igen ám, csak a táska tárva nyitva volt. Szerencsére azonban megtalálták, és gyorsan visszakaptam

– mondta nevetve a gátfutó, aki büszkén mosolygott fotósunknak a megszerzett éremmel.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában