Kosárlabda

2022.07.12. 19:05

Továbbra is 100 százalékosak a magyar lányok

Az U17-es női kosárválogatott magabiztos játékkal 71–36-ra legyőzte Mexikót a csoportkör utolsó meccsén.

A Debrecenben nevelkedett Papp Lilla (jobbra) is hozzájárult a sikerhez | Forrás: Kiss Annamarie

A debreceni U17-es női világbajnokság harmadik fordulójában a magyar válogatott Mexikóval találkozott kedden este a Főnix Arénában. Az összecsapásnak komoly tétje már nem volt a mieink számára, hiszen a csoport első helye már vasárnap óta biztosan a piros-fehér-zöld együttesé az eredménytől függetlenül. 

A 17 óra 30 perctől kezdődő találkozó meglehetősen küzdelmesen kezdődött, az első két percben egyáltalán nem is esett kosár. A csendet aztán Mexikó törte meg egy kétpontossal, azonban nagyjából ez volt az utolsó alkalom, hogy a közép-amerikai gárda igazán örülhetett. Innentől kezdve már nagyrészt a Völgyi Péter tanítványainak az akarata érvényesült. Az első negyedet követően 13–5-re vezettek a magyar hölgyek. A rövid pihenőt követően a meccs ott folytatódott, ahol véget ért. A mexikóiak kevés igazán jó dobóhelyzetet tudtak kialakítani, de ha sikerült, akkor is többnyire pontatlanul próbálkoztak. A magyar lányok közel sem égtek olyan hőfokon, mint Japán ellen, de így is növelték előnyüket és a félidőre 33–15-ös vezetésnél vonulhattak le. 

A fordulást követően is hasonló mederben folyt a találkozó, Mexikó csapata becsülettel küzdött, de a különbség egyre csak nőtt a csapatok között. A Főnix Aréna lelkes közönsége külön örülhetett annak, hogy a debreceni nevelésű, jelenleg a DVTK-ban kosarazó Papp Lilla is pályára léphetett, hiszen eddig kevés játékpercet kapott. A helyi lány pontjaival meg is hálálta a bizalmat, kosarait hangos ováció kísérte. A találkozó utolsó perceiben már csak a végeredmény volt a kérdés, végül Magyarország 71–36-ra győzte le Mexikó együttesét.

Mivel a mieink az A csoport első helyén végeztek, így a B jelű kvartett negyedikével, Argentínával kell játszania a legjobb nyolcas mezőnybe kerülésért. A dél-amerikai együttes az első fordulóban Franciaországtól kapott egy nagy verést, 98–35 arányban, aztán a második játéknapon már szorosabb találkozót vívtak, Ausztrália 66–44-re nyert ellenük. Az utolsó csoportmérkőzésükön szintén vereséget szenvedtek, akkor Szlovénia volt az ellenfél, és 73–45 lett az eredmény. Mivel a magyar válogatott száz százalékos teljesítménnyel zárt az A csoport élén, az argentin válogatott pedig eddig minden meccsén kikapott, így nem túlzás kijelenteni, hogy Völgyi Péter tanítványai a favoritjai a szerda délután 17 óra 30 perctől kezdődő nyolcaddöntőnek. 

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában