Kosárlabda

2022.06.30. 15:56

Saját nevelésű tehetség hosszabbított a DEAC kosárlabdacsapatánál

Újabb játékosával egyezett meg a folytatásról a Debreceni Egyetem alakulata: a saját nevelésű fiatal tehetség, Gáspár Mátyás a 2022-23-as idényben is a cívisvárosi klubot erősíti majd – számolt be róla a klub honlapja.

Forrás: DEAC

A debreceni születésű erőcsatár egy rövid pécsi kitérőtől eltekintve teljes karrierjét városunkban töltötte. Gáspár a mögöttünk álló szezonban kirobbanthatatlan alapembere volt az NB I./B piros csoportjába feljutó U23-as DEAC-nak, a kiírás tavaszán pedig már az élvonalban is egyre több lehetőséghez jutott. Az NB I./A középszakaszának küzdelmei során átlagban 14,5 percet töltött a parketten, ami alatt 3,3 pontot, közel 2 lepattanót, 1,5 gólpasszt és 6,2 VAL-t jegyzett. A huszonkettedik életévében járó játékos különösen fontos esztendő előtt áll, hiszen a bajnokság fiatalszabálya már csak a következő idényben vonatkozik a 2000-es korosztályra.

– Számomra egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy a DEAC-nál képzelem el a jövőmet, és nagyon örülök annak, hogy a klubvezetés is számít a szolgálataimra. Véleményem szerint az előző évben sokat léptem előre, amit az új kontraktus is alátámaszt. Minden erőmmel igyekezni fogok meghálálni a bizalmat, célom, hogy megszilárdítsam a helyem az A-csoportos keretben. Ez lesz az utolsó szezonom U23-asként, ami azt jelenti, hogy most kell majd végleg bebizonyítanom alkalmasságomat a legmagasabb osztályban való szereplésre. Ami az NB I./B-t illeti, tavaly rendkívül magasra tettük a lécet, ennél a piros csoportban sem szeretnénk alább adni – nyilatkozta a DEAC honlapjának a frissen aláíró hajdúsági akadémista.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában